От х:

Днес в x:

ВСУ напредват южно от Бахмут

Силите на украинската отбрана са постигнали частични успехи южно от Бахмут в резултат на щурмови операции и се укрепват на нови позиции, съобщи в сутрешния си бюлетин Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

"В направление Бахмут Силите за отбрана отблъснаха вражески атаки край Орехово-Василиевка в Донецка област. В същото време в резултат на щурмови действия имаме частичен успех южно от Бахмут, изтласкват противника от заетите позиции. Бойците ни се укрепват на постигнатите позиции", се казва в съобщението.

Силите за отбрана също така са отблъснали атаките на противника по лиманското направление в района на Новохоровка в Луганска област, по авдийското направление - в района на Авдийевка. На Мариинското направление украинските защитници продължават да удържат настъплението на руските войски край Маринка в Донецка област.

"В същото време украинските отбранителни сили продължават да провеждат настъпателна операция в Мелитополското направление, унищожават противника и стъпка по стъпка освобождават окупираните територии", информира Генералният щаб.

През последните 24 часа по цялата фронтова линия е имало общо 39 военни сблъсъка. Оперативната обстановка в източната и южната част на Украйна остава сложна.

През изминалото денонощие руснаците продължиха да обстрелват украински територии, използвайки авиация, артилерия и други оръжия. По-конкретно, въздушни удари бяха нанесени в Северското и Слобожанското направление край село Гранов в Харковска област, в Купянското направление - в районите Синковка, Котляровка, Крахмалное в Харковска област, в Шахтьорското направление - в районите Новоукраинка, Золотой Нива, Урожайное, в Запорожското направление - в районите Малая Токмачка и Работино в Запорожка област, в Херсонското направление - край Олговка.

В новия доклад на американския Институт за изследване на войната (ISW) се отбелязва, че руската отбранителна индустрия, освен вече известните проблеми с попълването на запасите от прецизни ракети, има проблеми и с други доставки. Тези проблеми могат да окажат значително влияние върху мобилността на руснаците на фронта през есента и зимата.

По-рано Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната заяви, че Русия произвежда десетки крилати ракети "Калибър" и "Искандер" на месец, но това не ѝ позволява да възстанови запасите им от миналата година.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини