От х:

Днес в x:

Деца показаха майсторско управление на велосипеди в „Кенана”

    Дванайсетина деца се включиха в откритото състезание по приложно колоездене в парк „Кенана“. Инициативата се организира от Община Хасково по повод празника на града – 8 септември.

    Участниците бяха разпределени в три възрастови групи - до 9 г., до 12 г. и до 15 г. Най-малкият участник бе 2-годишният Никола, който кара колело от 3 месеца. Според регламента велосипедистите трябваше да изпълнят различни елементи – осморка, змейка, ляв завой на кръстовище с подаване на сигнал, слалом и спиране на “стоп линия”. Важен момент в проявата е прецизното изпълнение на елементите, не се засича контролно време, обясни Недялко Атанасов. “целта ни е да научим децата правилно да се движат по улиците с велосипед и да не създават предпоставки за ПТП, каза той. 

    Надпреварата е част от програмата на Община Хасково за Деня на града. Кметът Станислав Дечев поздрави малките велосипедисти за именията им ловко да управляват колело и за познанията им за правилата за безопасност на движението. Градоначалникът поздрави и професионалните съдии, които всяка година подкрепят Община Хасково в организирането на откритата Вело надпревара. 

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини