От х:

Днес в x:

5 °C

Хосписа в Стамболово увеличава капацитета си

Един от пациентите на Хосписа-84 годишния Тодю Тодев

Единствения в областта Хоспис, в с.Стамболово, увеличи легловата си база и вече може да обгрижва едновременно 8 души. Това съобщи д-р Севги Мустафова-управител на заведението. Хосписът, който бе изграден по програма ФАР в края на 2008-ма година, е специализирано здравно заведение в която се осъществява след болнично лечение за неограничен период от време. Пациенти обикновено са хора прекарали инсулт, инфаркт, тежки хронични заболявания за които трябва постоянни грижи, след оперативни периоди. Следенето на пациентите се осъществява от лекар, трима фелдшери, 1 сестра и 2-ма санитари. На разположение има и линейка с двама шофьори.

Хосписът се помещава в общинска сграда на самото заведение е търговско дружество. Затова престоят в него си има и цена-10 лв на ден. „ Това покрива отчасти разходите по денонощното обгрижване на пациенти“ смята д-р Мустафова. Наемането на болногледач в къщи излиза много повече от 300 лв на месец и то без лекарствата. Рядко болногледачите са и медицински лица, смята д-р Мустафова. Друга услуга на хосписът, е домашни посещения. За 2009-та, персоналът е направил 3 800 домашни посещения на свои пациенти.

Санитарките подготвят новите стаи

Хосписът бе открит на 30-ти ноември 2008-ма година. Усвоените проекти по програма ФАР са 180 хиляди евро.

д-р Севгин Мустафова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  63
  6370
  0 0
  22:03, 28 ное 2014
  Добре ,че е махната. Тази мустафова . Хич не бяхме доволни от нея .много лошо се държеше с хората там
  . Пълен идиот . Никакъв доктор не е тя за мен. Даже и за чистачка не става. Става само да посетите кравите като нея на село

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
05 дек 2020
Последни новини