От х:

Днес в x:

Хосписа в Стамболово увеличава капацитета си

Един от пациентите на Хосписа-84 годишния Тодю Тодев

Единствения в областта Хоспис, в с.Стамболово, увеличи легловата си база и вече може да обгрижва едновременно 8 души. Това съобщи д-р Севги Мустафова-управител на заведението. Хосписът, който бе изграден по програма ФАР в края на 2008-ма година, е специализирано здравно заведение в която се осъществява след болнично лечение за неограничен период от време. Пациенти обикновено са хора прекарали инсулт, инфаркт, тежки хронични заболявания за които трябва постоянни грижи, след оперативни периоди. Следенето на пациентите се осъществява от лекар, трима фелдшери, 1 сестра и 2-ма санитари. На разположение има и линейка с двама шофьори.

Хосписът се помещава в общинска сграда на самото заведение е търговско дружество. Затова престоят в него си има и цена-10 лв на ден. „ Това покрива отчасти разходите по денонощното обгрижване на пациенти“ смята д-р Мустафова. Наемането на болногледач в къщи излиза много повече от 300 лв на месец и то без лекарствата. Рядко болногледачите са и медицински лица, смята д-р Мустафова. Друга услуга на хосписът, е домашни посещения. За 2009-та, персоналът е направил 3 800 домашни посещения на свои пациенти.

Санитарките подготвят новите стаи

Хосписът бе открит на 30-ти ноември 2008-ма година. Усвоените проекти по програма ФАР са 180 хиляди евро.

д-р Севгин Мустафова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    63
    6370
    0 0
    22:03, 28 ное 2014
    Добре ,че е махната. Тази мустафова . Хич не бяхме доволни от нея .много лошо се държеше с хората там
    . Пълен идиот . Никакъв доктор не е тя за мен. Даже и за чистачка не става. Става само да посетите кравите като нея на село
Последни новини