От х:

Днес в x:

Божидар Саръбоюков ще скача на финала в скока на дължина на Европейското първенство

Финал в скока на дължина на Европейското първенство за юноши и девойки в Йерусалим си подари за 19-ия си рожден ден Божидар Саръбоюков. Лекоатлетът от Харманли преодоля квалификационната норма от 7.75 в пресявките със 7.87 още в първия си опит и отива на финала като един от фаворитите в дисциплината.

Само италианецът Матиа Фурлани записа по-добър резултат от него 8.07 , а Николас Берсиер от Швейцария стана трети, като покри нормата с личен рекорд от 7.76.

Останалите девет класирали се за финала не успяха да преминат 7.75 и Франческо Инзоли (Италия) бе последният, който получи място за решителното състезание със 7.59.

Саръбоюков ще участва и в дисциплината троен скок, където заедно с Лъчезар Вълчев водят европейската ранглиста при юношите за тази година.

По-рано сестра му Ирен Саръбоюкова не успя да се класира за финала в скока на височина при девойките. 17-годишната Саръбоюкова преодоля от първи опит 1.67 и 1.72, но не успя да скочи 1.77 и с този резултат остана на 16-о място в квалификациите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини