От х:

Днес в x:

5 °C

Капанът за коли край Стойково щракна и за турци от Бурса

Мюмюн /на преден план/ не подозираше че пътешествието до България ще завърши така

Турско семейство от Бурса завърши 500 километровото си пътешествие до България със спукана гума на влизане в хасковското село Стойково. Те станаха жертви на тандемът дупки по пътя от южната страна на селото. Както вчера Haskovo.net алармира, опасните кратери в асфалта пукат гуми и чупят джанти със честота-1-2 коли на ден. Днешната катастрофа се разви по същата схема.

„Таман избягнахме едната дупка, тая отдясно, и паднахме в другата“ жалваше се шофьорът на возилото на чист български език. Първоначално ни се представи като Минчо. Напуснал България, където израснал, по време на възродителния процес. Сега се връщал при роднини в Кърджали, придружен от съпругата и брат си. Най трагикомичното за Мюмюн Йъмъз както се казва сега Минчо, е че на същото място спукал не една, а цели две гуми в края на ноември. Предполагал обаче че всичко с международния път Е-80 вече е наред. И повторил упражнението. „Карах с 50 км. Видях дупката и свих вляво. После се сетих какво има там. Чух само трясък, изтървах волана и спрях в тревата“ обясни той докато показваше цъфналата гума. Брат му в това време развърташе гайки и благославяше под нос и пътя и държавата. Съпругата на Мюмюн бе далеч по разговорлива: „ „Да се убие някой ли трябва че да се оправи това. Две три лопати асфалт са“.

Според Стойковци, досега над 30 коли са пострадали от двойката дупки при това само за месец. „Взели сме незабавни мерки. Знаем за тази дупка отдавна. Но нали знаете че, за да направим каквото и да е което струва пари, първо трябва да ни разрешат“ коментира новоназначения директор на областното пътно инж. Живко Боговски. Още в ранния следобед той изпрати екип към село Стойково. „До края на деня ще отстраним този проблем“ зарече се инж. Боговски. Сериозни ремонти по пътната настилка обаче се правят когато няма сняг. Иначе ремонтът не е траен, смятат спецовете на пътното.

Георги Христов

Пророчеството на стойковците Иван и Стойчо от вчера: тука ще се чупят още коли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини