От х:

Днес в x:

Капанът за коли край Стойково щракна и за турци от Бурса

Мюмюн /на преден план/ не подозираше че пътешествието до България ще завърши така

Турско семейство от Бурса завърши 500 километровото си пътешествие до България със спукана гума на влизане в хасковското село Стойково. Те станаха жертви на тандемът дупки по пътя от южната страна на селото. Както вчера Haskovo.net алармира, опасните кратери в асфалта пукат гуми и чупят джанти със честота-1-2 коли на ден. Днешната катастрофа се разви по същата схема.

„Таман избягнахме едната дупка, тая отдясно, и паднахме в другата“ жалваше се шофьорът на возилото на чист български език. Първоначално ни се представи като Минчо. Напуснал България, където израснал, по време на възродителния процес. Сега се връщал при роднини в Кърджали, придружен от съпругата и брат си. Най трагикомичното за Мюмюн Йъмъз както се казва сега Минчо, е че на същото място спукал не една, а цели две гуми в края на ноември. Предполагал обаче че всичко с международния път Е-80 вече е наред. И повторил упражнението. „Карах с 50 км. Видях дупката и свих вляво. После се сетих какво има там. Чух само трясък, изтървах волана и спрях в тревата“ обясни той докато показваше цъфналата гума. Брат му в това време развърташе гайки и благославяше под нос и пътя и държавата. Съпругата на Мюмюн бе далеч по разговорлива: „ „Да се убие някой ли трябва че да се оправи това. Две три лопати асфалт са“.

Според Стойковци, досега над 30 коли са пострадали от двойката дупки при това само за месец. „Взели сме незабавни мерки. Знаем за тази дупка отдавна. Но нали знаете че, за да направим каквото и да е което струва пари, първо трябва да ни разрешат“ коментира новоназначения директор на областното пътно инж. Живко Боговски. Още в ранния следобед той изпрати екип към село Стойково. „До края на деня ще отстраним този проблем“ зарече се инж. Боговски. Сериозни ремонти по пътната настилка обаче се правят когато няма сняг. Иначе ремонтът не е траен, смятат спецовете на пътното.

Георги Христов

Пророчеството на стойковците Иван и Стойчо от вчера: тука ще се чупят още коли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини