От х:

Днес в x:

1 °C

Турци купуват „Хасково”.Спряха безплатните закуски в училищата. Преглед на регионалния печат

„Спряха царските закуски” съобщава във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Заради безпаричието и изтеклите договори с фирмите доставчици, е спряна програмата „Топло мляко и закуска” в част от училищата в региона. Топлото мляко отдавна го няма, но закуски се раздаваха на децата от 1-ви до 4-ти клас. Сега училищата чакат общините да им преведат нови средства за да подновят програмата. Стойността на една закуска варира от 40 до 60 стотинки и малко доставчици се навиват да извършват услугата. А ако не им плащат-още по-малко.

„Сеч в Горското” 40 служители на държавно горско стопанство Хасково ще бъдат съкратени, съобщава шефът Делчо Попов. Причината е в малкия горски фонд, заради който се очакват загуби от 250 хиляди лева през тази година. Заради малкия горски фонд, хасковското горско ще се обедини с харманлийското. Логично, следва орязване на щата.

„Дървари сеят морбили в Хасковско” Дървосекачи от сливенско внесоха този вид дребна шарка която вече зарази 10-на души в региона. Обичайно, хората са имунизирани срещу морбили. С изключение на част от ромския етнос, към които принадлежали и дървосекачите.

„Зейнаха нови кратери по Е-80” Прояденият с дупки път край хасковското село Стойково вече взе множго жертви сред леките коли преминаващи оттам. Около мястото на най-опасните дупки е осеяно с тазове на леки и товарни автомобили, пише вестникът.

„Новата ЖП Линия бастисва разсадника в Димитровград” Новата ЖП линия, освен че отделя села от най-плодородната им земя, минава и напреки на разсадника на държавно горско стопанство. И те не били уведомени за това. Според шефа Делчо Попов, това де факто закривало разсадника. Горското пък е полу закрито. Накрая ще закрият и горите. Опитаха се да ги изгорят през 2007-ма, но административния акт има къде къде по-голяма стойност.

„Разпитват съучастник на Бинев в отвличането” „Новинар” продължава с темата си от вчерашния брой за Черноконевския бос Слави Бинев, който блъскал главите на опонентите си в стени, а на други показно трошал кутретата на краката. Както отбелязва вестникът в обширен материал на цялата страница 7-ма - Пак башибузук след 133 години!

Сензацията е на спортната страница: „Бизнесмени от Истанбул искат да купят „Хасково”. Трима строителни предприемачи вече водили разговори с кмета Георги Иванов за покупката на футболния клуб. Настоящото ръководство се кълне, че дава акциите без пари. Това обаче поражда интересни паралели с другите двама кандидат купувачи-Северин Ангелов и Добрин Добрев. И тогава уж щеше да е безплатно, ама накрая се оказа че клубът струва няколко стотин хиляди лева. Просто настоящото ръководство си е казало-Трябва да се плати за да оставим отбора. Или съвсем ще го разсипем. На същия принцип действа и Христолов в Ботев ПД и видяхме до къде стигна популярния клуб. На този фон, турската инвазия /поне/ в местния футбол изглеждап Манна небесна.

„Французи правят завод за отпадъци в Хасково” съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”, като се позовава на областния управител Румен Данев. Френската компания „Волорга” търсила терен за строеж в региона. Водят се разговори с ръководството на общината. Ако това стане факт, ще изпреварим софийския завод за боклук, радва се вестникът.

„Шофьор кара в Кърджали 12 годишна бегълка” 12 годишно момиче от хасковския дом „Асен Златаров” изкарало акъла на наставниците си след като зачезнало за два дни. Оказа се, че на детето му домъчняло за бабата и отишла да я види в кърджалийско село. Благополучно е върната в дома.

„Бербатов подпомага таланти от „Тангра” Фондацията на Бербатов е номинирала три танцьорки от местния балет.

„Димитър Илиев остава шеф на РИОСВ” Той бе отстранен миналата година, но се яви на конкурс през тази и спечели отново шефското място. На поста е от 1992-ра година. Абсолютен доайен сред шефовете в региона.

На страница 4-та-обширен репортаж от ваденето на кръста в Симеоновград, Димитровград, Харманли, че и снимка от Кърждали.

На страница 5-та забавно четиво под надслов „Блогъри срещу репортери в битката на 21-ви век” Горе долу-интернет не е истинска журналистика –тя е във вестниците, защото писаното на хартия е по-стойностно. Нещо като твърденията на авторите на ръчно изписани пергаменти срещу печатната машина на Гутенберг или почитателите на пишещи машини срещу компютрите. Носталгична нотка характерна за колекционерите на ръчно изработени предмети срещу серийното производство или а, да- снимките на лента срещу пошлите дигитални фотоапарати. Колегите фотографи и до днес спорят къде била по-качествената фотография. На времето,в далечното средновековие във Франция и Англия, имало едни хора-лудитите. Те трошали машините защото били лоши и отнемали свещения труд на човешките ръце. Бързо отмрели като динозаврите.

Това бе накратко от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини