От х:

Днес в x:

В Хасковска област е обявено бедствено положение

Бедствено положение заради високите температури, силният вятър и възникналите пожари на места, обяви областният управител на Хасково Красимир Ангелов за целия регион.

По информация от администрацията му има няколко пожара на територията на региона. Горят смесени гори, стърнища, храсти и треви. Заради тежките метеорологични условия пожарите се разрастват.

Единият от големите горски пожари е в района на с.Дъбовец, община Любимец. Гори предимно широколистна гора. Огненият фронт се разраства бързо в посока вр. Шейновец. Има опасност за движещите се автомобили по този маршрут.

В тази връзка заповедта на областния управител е за предприемане мерки за ограничаване и ликвидиране на пожарите с включване на Държавните лесничейства и доброволните формирования към общините към екипите на пожарната. При необходимост по етапно да се привличат и допълнително сили от състава на единната спасителна система, както и верижна техника, собственост на търговски дружества, с която да се правят просеки.

Кметовете на общините са натоварени с отговорността за оповестяване на населението в случай на нужда в засегнатите райони.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини