От х:

Днес в x:

Разследват за отвличане братовчед на евродепутат. БМВ рани доктор. Преглед на регионалния печат

„Разследват за отвличане Слави Бинев” пише във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Слави Бинев е бизнесмен от Димитровград, който е адаш и братовчед на евродепутат. Срещу него вчера скочиха 30 жители на димитровградския квартал „Черноконево” които се оплакват от системен психически и физически тормоз. Едно от обвиненията е отвличане и малтретиране. Материала е придружен със снимки на потърпевшите, един от които се оплаква че Бинев го гръмнал в крака, а после му рязал пръсти, като отмъщение срещу кражби. Въпросния Иван Таслака наистина има редица посегателства над чужда собственост, заради което е бил осъждан. Твърди че сега се превъзпитал и не желаел да посяга на чуждо. Превъзпитанието му явно било съмнително за Бинев, който бил един от тримата които отвелкли Таслака, били го и му строшили кутретата на крака. Малко като в Дивия Запад. Или в крумовите закони. Ще почнем да си въздаваме правосъдие, като в държавата ни няма официално такова.

„Пътници чакат 13 часа влак за Свиленград” Всъщност толкова е времето между едното и другото разписание за граничния град. БДЖ орязали два курса за Свиленград и сега хората които искат да пътуват могат да си изкарат пълен работен ден барабар с почивката между двата влака за там.

„Димитровградския театър олекна с 3-ма” Толкова били съкратени от театъра заради орязаните средства жалва се ръководителят му Атанас Капралов.

Кметицата на Мезек отива на прокурор, е водещото заглавие на вестника от страница втора. Цонка Черменлиева вече бе осъдена от хасковския административен съд, сега срещу нея се започва наказателно преследване. Причината е в конфликт на интереси-накарала хората в селото да се подпишат в подкрепа на инвестиционно намерение на дружеството на съпруга и.

„Литекс” на лагер в Свиленград” водещо на спортна страница. Като не можем ние да отидем в А група, добре е че А група идва при нас. За отборите от региона, както заявява по-долу треньорът на Стамболово : Нашия гьол е В група.

„БМВ се вряза в детски магазин” информира „Хасковска Марица” БМВ-то се управлявало от 20 годишен който возил 14 годишна, която пък избягала от училище за да пие кафе. Двамата помели тротоара, улична лампа и витрината на магазин в Търговски Комплекс 21 век. Преди това баварецът ранил леко доктор от РИОКОЗ. Случката се разиграла в 8 сутринта и това е май единственото позитивно нещо. Защото във всеки друг час от деня, по този тротоар минават страшно много хора.

„10 см сняг блокира областта” Екип на вестника разследва как се отрази снеговалежа на пътищата и..снегопочистващите фирми. Резултатът е, че първия за годината по-сериозен сняг отново ни изненада.

Кой владика къде ще бъде на задаващите се големи празници Богоявление и Ивановден, научаваме от страница първа. Още двама, били открити с морбили в Тополовград. Те били в роднинска връзка с другите заразени, чийто общ брой е станал 10. Заразените са от обособена етническа група, където било модерно да не се ваксинираш срещу такива болести.

„Нито стотинка за джипитата и вчера” четем на страница 3-та. Днес, обаче се очаква да има. Правителството отпуснало 142 млн лева на Касите да се разплатят с лекари и заболекари от доболничната помощ.

Страница 4-та е посветена на разследване относно причините довели до самоубийството на 12-токласника от хасковската езикова гимназия Стоян Василев. Колегите търсят първоизточника на драмите в липсата на психолози и педагогически съветници по училищата и в лабилната в този период от живота, детска психика.

На страница 5-та-интелигентни съвети как да се справим с кризата. На първо място-ако попаднем в капана на неплатежоспособността-да намалим разходите си. Нещо като-ако сте жаден, пийте вода. 150 реда в този смисъл.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини