От х:

Днес в x:

Абитуриент се самоуби с газ. Иванов се оттегля догодина. Преглед на регионалния печат

„Абитуриент се самоуби с газ” съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. Драмата потресе цялата хасковска езикова гимназия където 18 годишния Стоян Василев е учил. Класът му, 12 А, излезе в двудневна ваканция за да изпрати съученика си до последния му дом. Момчето е направило фаталната стъпка в родното Маджарово. Открито е от съсед в неделя следобед в мазето на жилищната кооперация, където живеело. Няма данни , какво е подтикнало прилежния ученик с образцово поведение да посегне на живота си. Версията засега е самоубийство, макар да няма намерено предсмъртно писмо. За последната година това е втория случай на самоубийство с газ. Миналото лято 15 годишен ученик от ОУ „Христо Смиренски” също сложи край на живота си по този начин.

„Запорират сметки на болници” До това щяло да се стигне, ако Касата не започне да превежда парите на лечебните заведения. В последните дни на декември, областните болници получиха по около 30 % от дължимата им сума, общинските лечебни заведения обаче не взели нито стотинка, информира д-р Динчо Генев. Той е председател на регионалния лекарски съюз и по съвместителство е шеф на харманлийската многопрофилна болница. Д-р Генев предупреждава, че наистина може да се стигне лекарите да искат директно пари от пациентите за извършваните здравни услуги, както заплаши националния председател на лекарския съюз. Извинете, д-р Генев, но когато Касата ви приведе парите ще издирите ли после пациентите да им върнете техните суми? Или за една услуга ще ви бъде платено два пъти? В крайна сметка и парите по Каса и потребителската такса и сумите които се каните да взимате от хората, са пари все на пациентите.

„Плащаме данък с отстъпка по интернет” Отстъпката е 5 % ако направим това. В новата данъчна кампания задължително е и декларирането на приятелски заеми. От онези, с които можеш да си купиш „Бентли” като сина на местен винарски бос. Та данъчните вече трябвало да знаят от кого сме взели заем. Тези суми обаче не се облагат, дори с тях да сте си купили космическа совалка. Е, и какво от това тогава, че декларираме заемите си?

„EVN избира най-вежлива пощаджийка” Това било съвместна акция на енергийното дружество и пощите, където от ноември миналата година може единствено да се плати тока. Кандидатите май ще са много. Пощенските служителки споделяха с клиентите си голяяяма част от времето си, а  по време на грипа и част от своите вируси. Накрая взимаха парите с усмивка. Всички са за номинация!

„Мерят студа на класните стаи днес” По закон температурите трябвало да бъдат не по-малко от 18 градуса. РИОКОЗ нямало данни някъде да е било по-малко. В някои училища имат такива данни, та чак намалят часовете. Най-критичен е първия ден след празниците, понеделник. Замерването на температурите обаче ще почне от вторник. Новаторско.

„3000 чакат безплатни винетки”-толкова били инвалидите в хасковско, научаваме от страница втора.

„Затворник на щат в община”-водещо на страница 3-та. Лежащия в пловдивския затвор фалшификатор Антонио С. който бил осъден от хасковския окръжен съд, се водел и за служител на пловдивска общинска администрация. Интересно, дали му се начислява двоен трудов стаж?

На страница 4-та-цялата драма със самоубилия се абитуриент.

„Иванов се оттегля от догодина” пише във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Иванов е кметът на Хасково. Нямало да се кандидатира за 4-ти мандат, казва самия той. Пред вестника, Иванов обяснява, че сдава поста през 2011-та година и нахвърля в общи линии какъв трябва да бъде неговия наследник.

„Огняр скъси часовете на „Петьофи” Занятията в орфейското училище приключиха предсрочно заради ниски температури в класните стаи.

„В Димитровград 15 годишна с първото бебе за 2010-та година” Снимка на детето и нейното бебче. Далеч е от таланта на 14 годишната майка която даде бебе №1 на 2010-та година. Все пак добър опит.

Голяма снимка на лебеди зимуващи на стамболовския язовир, допълва страница първа.

На страница 3-та-водещо е самоубилия се зралостник от хасковската езикова гимназия.

На страница 2-ра-добрата новина: За пръв път тази година младите семейства могат да върнат част от лихвата по жилищния си кредит. До 10%.

Годишнината от обявяването на "Хасково Табак" в ликвидация на страниците 6-та и 7-ма. От интервюто с ликвидатора разбираме, че басейна на цигарената не е басейн и няма никакви проблеми община Хасково да купи склада на фабриката на бул. България, където администрацията искаше да прави музей. Ние пък бяхме останали с впечатлението, че има проблеми, но какво пък-нова година, нов късмет.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини