От х:

Днес в x:

Холгер Руне отсече: Григор Димитров е...

Изображение 1 от 2

    Холгер Руне (Дания) победи Григор Димитров с 3:1 сета в осминафиналите на Уимбълдън 2023.

    "Чувството е страхотно. Григор е невероятен играч и ме накара да покажа най-доброто от себе си на корта. Винаги се боря докрай в мачовете", каза Холгер, който е 6-и в ранглистата на АТП. Той е на 20 г.

    Единственият българин в тенис елита Григор Димитров отпадна от осминафиналите на “Уимбълдън” след загуба 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6 за 3 часа и 24 минути игра от световния номер 6 Холгер Руне.

    Топ тенисистът ни спечели изключително оспорвания първи сет, но загуби предимството си от пробив във втория и трябваше да отстъпи в крайно драматичния тайбрек. Именно “дълъг гейм” реши изхода и на третата част от страхотния дуел, който, за съжаление, отново беше взет от датчанина.

    В четвъртия гейм Димитров регистрира спад в един от сервис-геймовете си, в който допусна пробив, а в решителното посрещане не използва “ястребово око”, когато бе записал печеливш удар, но му бе отсъден аут. Така завързването на още по-голяма интрига бе пропуснато, а Руне затвори сета и се класира за четвъртфиналите на “Уимбълдън”.

    Димитров приключва 51-вото си поредно участие на турнир от “Големия шлем” с 19 победи на “свещената трева” в Лондон. Той изпревари легендите Катерина и Мануела Малееви, като само Магдалена засега остава пред него по този показател с 21.

    За трети път в кариерата си Гришо бе на осминафинал на “Уимбълдън” след 2014-та, когато стигна до полуфиналите и отстъпи в оспорван мач на Новак Джокович (елиминирайки преди това актуалния шампион Анди Мъри) и след 2017-а, когато бе спрян от Роджър Федерер. И в двата предишни случая българинът отпадна от бъдещия носител на трофея в турнира.

    Източник: topsport.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини