От х:

Днес в x:

Чудо! В болницата получиха пари за ноември

В МБАЛ най-после влезнаха пари

Парите за ноемврийски заплати на лекари и медицински персонал в областната многопрофилна болница са преведени. Това потвърди ръководството на лечебното заведение, което вчера квалифицира като „чудо“ перспективата трудовите възнаграждения да бъдат получени до края на тази година. Повод за скептицизъм, освен всичко друго, бе и ограниченото работно време на банките-до 12 часа днес. Парите обаче са получени от Здравната каса в 9 сутринта, а от 13 часа са разпределени по дебитните карти на всеки служител.

„От касата получихме само 203 хиляди лева. За заплати ни трябваха 350 хиляди. Останалите ги набавихме от собствени средства, важното бе хората да получат пари за празниците“ каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Тодор Пандов. В областната болница работят малко над 650 души лекари и помощен персонал.

Разплащането със специалистите от болничната помощ стана възможно след извънредна финансова инжекция от 30 млн лева от министерството на финансите към Здравната каса, вчера. Тези пари не покриват всички разходи в болниците, призна и здравния министър Божидар Нанев. Но затова пък личните лекари не получават никакви пари от касата. Разплащането за извършените от тях здравни услуги през ноември, е оставено за след Нова година.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини