От х:

Днес в x:

Крепост е домакин на Национален фолклорен събор „Читалището-храм на българския дух“

    За 23-а година фолклорни формации и изпълнители от близо и далеч си дават среща в с.Крепост. Събота и неделя местното читалище  „Селска пробуда 1927“ е домакин на Национален фолклорен събор „Читалището-храм на българския дух“.
    79 колектива, в това число и индивидуални изпълнители, ще се изявят на сцената. Участниците са разделени в две възрастови групи-до 18 години и над 18. Участват групи за народни обичаи, танцови състави, певчески групи за обработен и изворен фолклор.
    Председател на журито е акад.Крум Георгиев, Кирил Кирчев отговаря за преценката по хореографиите, а как се представят народните носии по време на изявите ще оценява народната певица и етнограф от Стара Загора Таня Кирчева.
    От 18 часа тази вечер ще бъде отбелязана и 70-ата годишнина на фолклорния хор към читалище „Селска пробуда“. Формация е подготвила празнична програма, с участието на състава, който работи  към читалището „Багреница“ , с ръководител д-р Донка Велчева. Специални гости са певицата Гуна Иванова и внучките й Ива и Велислава Костадинови.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини