От х:

Днес в x:

40 автомобилни пилоти на старта на шампионата на затворен маршрут в Хасково

    Хасково е домакин на първия кръг на Български шампионат на затворен маршрут, който ще се проведе на пътен възел „Орфей“ на 27 и 28 май. Организира се съвместно от Община Хасково, Авто мото клуб „Хасково“, Автомобилна федерация на България и СБА. То е част от спортния календар на Община Хасково, съобщи старши на пресконференция днес старши експертът „Спортни дейности“ в местната администрация Деян Александров. Той уточни, че Община Хасково подпомага спортното събитие с 23 000 лева.

    В състезанието ще участват 40 състезатели, разпределени в 4 серии – „Лада“, „Спорт“, „Туринг“ (до 2000 кубика) и „Макси“ (над 2000 кубика). В тази връзка ще има въведа временна организация на движението на автомобили в „Орфей“ около трасето – в събота от 12 до 17 часа, а в неделя от 10 до 14:30 часа. Промяна ще има и в разписанието на градския транспорт.

    Официалното откриване ще е в 10:30 часа в неделя в локалното на булевард „Васил Левски“.

    Очаква се от цялата страна в Хасково да пристигнат 18 членове на Кабриолет клуб България. Те ще направят демонстративна обиколка на трасето заедно с пилотите. Целта е и пилотите да се запознаят с маршрута, и публиката да види всички участници в „Писта Хасково“ от кабриолетите на Кабриолет клуб България.

    В надпреварата ще се състезава хасковлията Иван Минев, който е общински съветник и член на местния авто мото клуб. Той ще дебютира в серия „Спорт“. Ще се състезават и безспорните фаворити в серия „Макси“ Илия Царски и Пламен Камбуров.

    „Очаквам спокойно състезание от гледна точка на това, че е първи кръг и всички стартират с нулев точков актив. Няма го това напрежение след третия и четвъртия кръг“, каза председателят на хасковския авто мото клуб Иван Бакърджиев, който е и директор на състезанието. Той уточни, че се работи усилено по подготовката на трасето, за което благодари на Община Хасково.

    „Всичко, което сме дали като препоръка, ще бъде изпълнено в срок. Тревата е окосена навсякъде, има отлична видимост към завоите“, каза Бакърджиев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бъ
      бъзз
      30 -22
      17:22, 23 май 2023
      Били дали препоръки.
      Една от мен - изчезвайте с тези осиращи природата, шумящи и пречещи на гражданите ралита!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини