От х:

Днес в x:

Наградиха победителите в рали шампионата в Хасково

    Приключи първият кръг на Българския шампионат по автомобилизъм затворен маршрут „Писта Хасково“. Той започна вчера и завърши днес, когато имаше официално откриване и награждаване на победителите.

    Символично надпреварата бе открита от кмета на община Хасково Станислав Дечев. „Радвам, че Хасково отново е сцена на автомобилните спортове и тук искам да споделя, че ние заедно с Иван Минев се опитваме да направим Хасково център на автомобилните спортове, изграждайки една съвременна писта на Узунджово“, каза градоначалникът.

    Приветствия и поздравления към всички участници отправи Иван Бакърджиев - председател на авто мото клуб „Хасково“ и директор на състезанието.

    Имаше дефиле на пилоти с кабриолети, които пристигнали от цяла България, благодарение на Кабриолет клуб България.

    На старта в Хасково застанаха 38 пилоти. Първи до финала в серия „Лада“ стигна Дончо Дончев, в серия „Спорт“ победител е Йордан Методиев. Димитър Комнев спечели ралито в серия „Тунинг“. В серия „Макси“, в която са най-мощните автомобили, най-бърз беше Румен Киров, който успя да победи Пламен Камбуров, който пък водеше с 8 обиколки.

    В състезанието в серия „Спорт” имаше изтекло гориво и се наложи временно прекъсване. Заради дъжда в серия „Тунинг“ пък състезанието завърши преждевременно. 

    Вторият кръг на автомобилния шампионат ще се проведе в София.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ил
      Илиян
      14 -12
      17:57, 28 май 2023
      Другата година на Кенана!
      • Лу
        лудият готвач
        9 -8
        20:44, 28 май 2023
        Правилно! И да го съчетаят с лунапарка и 08 деня на града и изборите за местна власт. Както се казва три в едно и кметчето да тръпне една предизборна реч без да чете какво са му написали.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини