От х:

Днес в x:

Технологията, която ще спасява животи на пътя

С всяка следваща година се въвеждат нови и нови технологии в автомобилите, които не само улесняват шофирането, но и откровено ни изненадват със своята иновативност.

Порената такава на хоризонта ще може да предотвратява сериозни инциденти на пътя. Mitsubishi Electric са разработили технология, която може да засече сериозни промени във физическото състояние на шофьора, като по този начин да предотвратява инциденти.

Така например новата технология прави оценка на пулса, промените в кръвното налягане, цвета на кожата на лицето и други други биометрични данни, за да заключи дали водачът на колата може да загуби съзнание. Тези данни биват събирани по безконтактен начин с помощта на камера, която от компанията вече пусна, за да засича кога шофьорът дава признаци на сънливост.

Снимка 615372

Тази нова система използва изкуствен интелект, разработен от Mitsubishi, и има за цел да намали инцидентите на пътя. Според Business Wire, в Япония най-често срещаните медицински причини, довели до катастрофи, са сърдечни заболявания, епилепсия и цереброваскуларните заболявания.

И понеже тези състояния могат да доведат до загуба на съзнание, но в същото време шофьорът да запази стойката на тялото си, от Mitsubishi Electric са разработили технологията така, че да събира и биометрични данни.

В официално съобщение от компанията казват, че в бъдеще изобретението им ще може да предотвратява произшествия като бъде свързано със системи за безопасност към превозното средство. Те трябва да спират автомобила, ако бъде засечена промяна във физическото състояние на водача.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини