От х:

Днес в x:

Президентът Юн Сук-йол и Мъск са обсъдили отваряне на гигафабрика Южна Корея

Южнокорейският президент Юн Сук-йол е провел среща с главния изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск късно вчера във Вашингтон, за да призове за инвестиции в азиатската държава, предаде Ройтерс, която се позовава на южнокорейската агенция Йонхап.

Двамата са се срещнали по искане на Мъск, тъй като Юн е в САЩ за шестдневно държавно посещение, допълва южнокорейската новинарска агенция.

Юн е промотирал Южна Корея като идеална страна за място, на което "Тесла" да построи нова гигафабрика, цитирайки най-новите промишлени постижения в автоматизацията и висококвалифицираните работници в страната.

Южнокорейският президент също така е предложил да предостави подкрепа, включително данъчни облекчения, за да привлече инвестицията в производството на електромобили.

Мъск е изтъкнал пред Юн, че Южна Корея остава един от най-добрите кандидати за гагфабриките на американския производител и, че той лично планира посещение в азиатската държава, допълва Ройтерс.

"Тесла" и Мъск не отговориха веднага на искане за коментар.

През ноември Юн в интервю за Ройтерс каза, че Южна Корея ще предложи "персонализирани" стимули и ще минимизира всички рискове, породени профсъюзите, за да насърчи инвестициите на Тесла, дни след като проведе видео разговор с Мъск.

През март тази година Мъск обяви, че "Тесла" ще построи нова фабрика в Мексико, което ще бъде първият ѝ завод извън САЩ, Германия и Китай. Канада и Индонезия също са посочени като потенциални кандидати за новата фабрика на американския производител.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини