От х:

Днес в x:

Разкриха шофьор на ТИР с живак в джоба на якето

Изображение 1 от 2

    Над половин килограм живак e открит в джоба на турчин, шофьор на ТИР, на граничния пункт "Капитан Андреево". Той държал токсичното вещество във вътрешния джоб на якето си в стъклено бурканче, увито в прозрачно полиетиленово фолио, уточняват от митническото звено в Свиленград. Случаят е от 4-ти април. Камионът, с който пътувал, превозвал стока от Турция за Хърватия.

    Откритото вещество е с бруто тегло 0,590 кг. То е иззето. Предполага се, че конрабандното вещество е било предназначено за бижутерско ателие, тъй като се използва при производството на накити. Преносът през граница на живак става по строго регламентиран ред.


    По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На 53-годишния водач на товарния автомобил, е повдигнато обвинение за опит да пренесе през границата на страната незаконно метален живак.

    На нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково. Разследването по случая продължава.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини