От х:

Днес в x:

18-годишният Делчо: Не съм пребил мъжа от Странско, Иван го направи за няма нищо

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 18-годишният Делчо Димитров за побоя над 67-годишния Филчо Филев от димитровградското село Странско, който бе откаран в хасковската болница с опасност за живота. Мярката бе наложена днес от съдия Андрей Андреев от Районен съд - Димитровград.

    Припомняме, че срещу младежа е повдигнато обвинение, че на 2 април, в условията на повторност, причинил средна телесна повреда на Филчо. Около 1:30 часа младежът и 15-годишният Иван отишли в дома на пострадалия. Гостите носили бутилка алкохол с намерение да се почерпят с домакина. Според разследващите, в един момент Делчо нанесъл множество удари по главата на пострадалия, като нападението било извършено без конкретна причина. Пред Haskovo.net хора от селото обаче разказаха, че гостът налетял да бие домакина заради това, че той отказал да му даде цигара. Първоначално бяха арестувани и двамата тийнейджъри, но прокуратурата повдигна обвинение само срещу по-големия. 

    Малко преди началото на съдебното заседание днес прокурорът по делото Мадлена Колева заяви, че ще пледира за това обвиняемият да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Стана ясно, че въпреки крехката си възраст, младежът вече е осъждан 3 пъти – за нанасяне на средна телесна повреда, за кражба и за използване на платежен документ без съгласие на титуляра.

    Защитничката на обвиняемия отказа да говори пред медиите. Самият Делчо Димитров обаче отрече да има вина за случая. „Не съм виновен. Направи го момчето, което живее в Странско. Той за няма нищо го направи. Беше пиян“, заяви Делчо, който се държеше хладнокръвно и отговаряше кратко. Посочи, че нападателят се казва Иван.

    В крайна сметка съдия Андреев прецени, че Делчо Димитров трябва да остане в ареста. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ру
      Румен
      32 -1
      18:40, 5 апр 2023
      Стефчо, идеи му един тупаник на този "индианец" !! Няма смисъл да го храним това животно....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини