От х:

Днес в x:

ЛЕВИЦАТА: Ще работим за промяна на визията на Хасково и привличане на инвестиции

    Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листа с 12 кандидати за депутати за Хасковска област за предстоящите избори на 2 април. Водач е бившият директор на МВР – Хасково старши комисар Атанас Ненков. Припомняме, че той бе начело на полицията в областния град за около половин година, но миналата седмица главният секретар на МВР обяви, че Ненков ще продължи кариерата си като съветник на министъра в София. Изненадващо обаче той се е отказал от тази длъжност. Заяви, че е извън системата на МВР от 17:30 часа вчера. Каза, че е излязъл удовлетворен от силовото ведомство, по собствено желание и вече е пенсионер.

    „Считам, че е време за нови предизвикателства и мисля, че мястото ми е тук. Смятам, че Хасково и цялата област има нужда една такава лява формация, която да покаже на хората за какво става въпрос - да се почувстват защитени. Основно ще работим за промяна на визията на област Хасково, тъй като вие знаете, че от последните икономически проучвания Хасково е на последно място по всички показатели. Основно нашите сили ще бъдат насочени към привличане на интереси към нашата област, свързани с инвестиции в икономиката, здравеопазването, образованието и не на последно място рисковите групи и да направим всичко възможно младите хора да останат в града ни“, каза Атанас Ненков.

    На регистрацията в РИК-Хасково присъстваше и Валери Жаблянов, който дълги години беше член на БСП, но беше изключен от партията. Той ще бъде водач на „ЛЕВИЦАТА!“ в Пловдив град и Враца. Заяви, че новата политическа формация участват четири политически партии – „Алтернатива българско възраждане“, „Изправи се.бг“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и „Движение 21“. Подчерта, че и лидерите на тези партии, и самите партии с тяхната им дейност са доказали, че принадлежат на лявата политическа идея, на социалната идея. В случая става става дума за равноправно партньорство между четирите политически субекта. Коалицията е амбицирана да представи в българското Народно събрание желанията, вижданията, интересите и намеренията на онези български граждани, които споделят левите политически разбирания. Жалбянов заяви, че ще се борят за добро парламентарно представителство. В кандидатската листа в Хасково има икономисти, юристи, инженер. Може да я видите в снимките.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ст
      Страхотно
      15 -4
      08:55, 1 мар 2023
      Бивш шеф на мвр на чело на листа.
      Неее изобщо не е съмнително.
    • 2
      Гь
      Гьормедик
      7 -3
      16:14, 1 мар 2023
      Тези кореми нямат пълнене ! Чевермета по вили , лодки , подаръци пушки , всичко това на някой е познато май !?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини