От х:

Днес в x:

Асен Василев успя да гласува на третия път с машина в Хасково

    Съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ Асен Василев, който е и водач на листата в Хасково, успя да гласува едва на третия път на машина. Причината за това беше проблем с устройството в секция в социално жилище край улица „Георги Кирков“ в родния му град.

    След като упражни своя вот, Асен Василев коментира, че който иска да гласува на машина, може да изчака, иначе има и вариант с хартиена бюлетина. Заяви, че на миналите избори проблемите с машините са били съвсем малко, а на тези избори има доста повече проблеми.

    „Най-вероятно това се дължи на непремерени промени в Изборния кодекс – смениха хартията, грамажа и изобщо целия процес. Според мен най-вероятно има някакви недоработени неща“, заяви Василев. Според него това няма да се отрази на активността, защото който иска да гласува, ще гласува.

    „Българските граждани са излезли и гласуват. Това е изключително важно, защото трябва да се даде ясна посока на страната и аз лично вярвам, че тази посока е към едни нормални европейски доходи или нормален европейски живот“, каза хасковлията.

    В същата секция до 12 часа днес бяха гласували около 150 души от общо 712 имащи право на вот.

    До около обяд проблеми с машините за гласуване имаше в 11 секции в Хасковска област. Повечето от тях не бяха сработили на старта на изборния ден и от РИК-Хасково са взели решение гласуването да продължи само с хартиена бюлетина.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини