От х:

Днес в x:

В „Република“ гласуват предимно с хартиена бюлетина, искат мир и хубав живот

    Повечето жителите на хасковския квартал „Република“ предпочетоха да гласуват с хартиена бюлетина, вместо с машина. Това споделиха представителки на жилищния район с преобладаващо ромско население.

    Голяма част от живеещите в квартала гласуват в училище „Г. С. Раковски“, в което има общо 6 секции. До около 16 часа днес в 64-та секция бяха гласували 147 души от общо 1059. Едва около 10% (14 души) от избирателите бяха упражнили своя вот с машина, а останалите около 90% (133 души) - с хартиена бюлетина.

    В съседната 66-та секция половината от избирателите бяха гласували с хартиена бюлетина, а другата половина - с машина, съобщи представителка на „Обединение за честни избори“ (ОЧИ) – организация към ЦИК, описваща случаи на злоупотреби, нарушения и за проследяване на хората да имат право на свободен глас.

    Членове на секциите в училище „Раковски“ коментираха, че по-неграмотните избиратели се притесняват да гласуват на машина, тъй като правят грешки и затова предпочитат вота с хартиена бюлетина.

    По същото време днес с хартиена бюлетина гласуваха и две от жителките на „Република“.

    „Какво да кажа, нищо не разбирам. С хартия гласувах, с машина не може. Една черта направих. Това е“, заяви жителка на квартала.

    „Искаме всичко да е хубаво. Мир да има. Ей така на книга гласувах“, заяви нейна съкварталка.

    Представителка на ОЧИ заяви, че от организацията са установили струпване на хора пред магазин в хасковския квартал „Възраждане“ и предположили, че става дума за купуване на гласове. За случая е бил подаден сигнал в МВР-Хасково и на място е пристигнал полицейски екип, при което гражданите се разпръснали и се отказали от гласуване. Реално обаче не е бил установен купувач на гласове.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Er
      Erdi
      8 0
      19:07, 2 апр 2023
      Контр.вот в 64секц.жената си няма понятие от нищо....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини