От х:

Днес в x:

Професор от Венеция обучава български директори на мениджмънт

Венецианецът-професор Есо Еламе/в средата/

„Типичният” венецианец професор Есо Еламе започна днес в хасковското СОУ”Васил Левски” обучението на 26 директори на български училища, в интеркултурен и екологичен мениджмънт. Директорите са от 13 български града и ще участват в обучителния курс до септември догодина. Тези, които завършат, получават магистърска степен към венецианския университет Ca Foscari. Партньор от българска страна по проекта е ОП „Младежки Център” град Хасково, координатор-директорът Диян Янев. Общо, в международната програма участват 7 държави. Финансирането е по програма „Коменски” на ЕС. Сумата за реализация на проекта е голяма, но огранизаторите не я казаха позовавайки се на служебна тайна.

Същността на обучението е, директорите да организират преподаването в училище съобразно разнообразна етнокултурна среда. Също така да се възпитат учителите във вменяване на екологически послания в усвоените от децата знания. Обучението ще даде алгоритъма как да стане това. После дирекотрите ще наложат наученото като правила в училище, по които ще работят учители и ученици. Разликата с онези предприемчиви и новаторски настроени директори, които и сега правят това, е получаваната магистърска степен към венецианския университет.

Подобно нещо се прави за пръв път в света. Европейското финансиране е насочено към страни с мултиетническа общост като Испания, Италия, Малта, България, Турция Португалия и др, уточни координатора Диян Янев.

26 директори от страната се обучават за магистри
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини