От х:

Днес в x:

31-ва самостоятелна изложба и 40 години с четката: Неделчо Кучков споделя картини, изпълнени с душа

    Зарядът идва оттук, казва художникът Неделчо Кучков за картините в 31-вата си самостоятелна изложба, и сочи с ръка към сърцето си. 40 години споделяне с публиката на срещи, пътувания, сънища, приказки, музика-впечатления, които събира в душата си. „Душата е в сърцето“, казва авторът.  С носталгия по детството, по лятото и уюта, по светлите хора и преживявания, по светлите мечти рисува той, защото за Неделчо Кучков светлината и красотата са тези, които остават следи  в съзнанието му.

    Експозицията, която той представя тази вечер в галерия „Форум“ в Хасково, включва 15 картини, рисувани през последните години, сред които и една от 2023 -та. Две от представените платна са съвместна компилация с Росен Станоев.

    Официалното откриване на изложбата е на днешната знакова дата -14 февруари, на която празнуват винарите, лозарите и всички тържествуват любовта. За момента, в който хората са сякаш по-прегръщащи, художникът казва, че не трябва да чакаме само този ден, а през цялото време на годината да сме така-усмихнати и готови за прегръдка.

    Неделчо Кучков е един от знаковите автори в местното дружество на художниците. Споделя, че е хубаво, че напоследък се набляга повече на изкуството в училище. Категоричен е, че децата не трябва да бъдат водени насила в изложбените и концертните зали, но пък е убеден, че вкусът се култивира и това се случва в ранна възраст.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини