От х:

Днес в x:

Филмът на Петринел Гочев ''Български кораб потъва в бурно море'' тръгва по кината от 3 март

Помним вълнуващата история на Петринел и неговото голямо семейство, когато той, съпругата и децата му приютиха едни от първите украински бежанци в дома си. Същият Петринел е театрален режисьор и много добър художник. А сега дебютира в киното с филма "Български кораб потъва в бурно море", който тръгва в кината от 3 март.

Филмът разказва историята на седемгодишният Петьо, който няма търпение да стане голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там Петьо открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.

Историята на Петьо е захранена от живота и част от нея е лично преживяна от режисьора Петринел Гочев. "Български кораб потъва в бурно море“ е филм за пътуването на детето към истината. "Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот", казва Петринел Гочев.

Сценарият също е на Петринел Гочев, съвместно с неговата жена - актрисата и художник Гергана Змийчарова. Зад камерата е Румен Василев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от "Гала филм". Главните роли са поверени на малките таланти Християн Манолов и Ален Ангелов, син на актьора Деян Ангелов, който също участва. Ален има вече три пълнометражни филма зад гърба си, последният от които е "Чичо Коледа". На екран се завръща и актьорът Михаил Мутафов. В останалите роли влизат Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова, Станислава Николова. Музиката е на Димитър Величков-Шмидт.

Филмът получи награда на община Варна от фестивала "Любовта е лудост", голяма награда от Фестивала за детско и младежко кино в Констанца, Румъния, голяма награда за европейски филм – VIa Castelli Romani Film Festival Internasionale, Италия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини