От х:

Днес в x:

Автомобилният пилот Павел Лефтеров идва в София за премиерата на "The First Lap"

Българският пилот в автомобилните серии GT4 – Павел Лефтеров, пристига в България по повод премиерата на 12 октомври на първия български документален филм за автомобилния спорт „Първата обиколка” (The First Lap), съобщават от екипа на продукцията.

Освен него, във филма участва вторият пилот в българския отбор Overdrive Racing – Стефан Бостанджиев.

Носителят на 12 шампионски титли в мотоспорта и успешният състезател в стартовете за издръжливост Павел Лефтеров ще посрещне на живо гостите на премиерата, заедно с целия екип на Overdrive и на филма, разказват организаторите. 

„Филмът е спортен, но не само. Повече от две години бяхме като част от отбора. През първата година заснемахме само състезанията, но когато научихме личните истории, които стоят в основата на отбора, продължихме снимките, за да разберем откъде идват тези хора. Какво ги мотивира, какво ги движи, какво ги държи силни и стегнати, когато всичко се сгромолясва около тях, когато преди успеха има провали и неизвестност. Това всъщност е сюжетната нишка на този филм. За мен „Първата обиколка” е много вдъхновяваща история не само за автомобилни фенове, но и за всички, които искат да се гордеят, че са българи”,  казва продуцентът Христо Петков

В средата на септември, „Първата обиколка” бе селектиран за участие и в моторния кинофестивал Grand Motoring Film Festival в САЩ, където ще има прожекции на 1 и 2 ноември. 

Oсвен Стефан Бостанджиев и Павел Лефтеров, в лентата участват Александър Цветков, Никола Кръстев, Радостин Стоянов, Ангел Владимиров, Борис Ахчиев, Евелин Аристотелова, Мария Салабашева и Оливър Фитзер.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини