От х:

Днес в x:

Българският "Моралът е доброто" с премиера в HBO Max

Филмът,  проследяващ житейския път на доц. Кристиан Таков ще се гледа у нас и на Балканите.

Българският документален филм  “Моралът е доброто” влиза в селекцията с родни заглавия в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery - HBO Max -  у нас и в още шест балкански държави.
Премиерата е насрочена за 22 септември с достъпност от сутринта в платформата и от 21:00 часа по телевизионния канал HBO.

За представителството на Warner Bros. Discovery у нас е цел да добавя съвременни български филми в специална категория в HBO Max, особено такива с послание и да ги прави достъпни за широка аудитория от удобството на дома й.

Социалната документалистика и портрети на открояващи се личности, пример за подражание в професионалната си сфера и оставящи обществен отпечатък, заемат голяма част от международното съдържание в платформата в този жанр. А филмът за личността на доц. Кристиан Таков е добър български пример в нея.

"Смятам, че това е висока оценка за всеки филмов творец – продуктът му да бъде лицензиран от световнопризната медийна компания като Warner Bros. Discovery. С влизането на лентата в селекцията на HBO животът, идеите и дейността на видния юрист и общественик Кристиан Таков ще имат възможност да достигнат до стотици хиляди. Това е и мисията на филма.", споделя сценаристът и режисьор Веселин Диманов.

"Моралът е доброто" е продуциран и се разпространява от “Аффлатус”. Филмът е дебют като режисура и сценарий на Веселин Диманов. Оператор е Калоян Игнатов, а режисьор по монтажа е Димитър Стафидов. Музиката е на Георги Черкин. В документалния портрет са включени неизлъчвани и архивни кадри,  интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Сред тях са майката на юриста, оперната прима Галя Йончева, по чиито спомени е изградена структурата на филма, както и  доц. Георги Лозанов, Цветанка Ризова, Христо Иванов, Любен Дилов-син, Борис Велчев, проф. Васил Мръчков, проф. Нели Огнянова, Валентин Брайков, Деян Кюранов, Стефан Кючуков, Иван Минев и други.

Филмът донесе на Веселин Диманов статуетката в категорията дебют в документално кино на наградите на Съюза на българските филмови дейци - "Васил Гендов" 2023.

“Моралът е доброто” ще може да се гледа от потребителите на HBO Max в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Черна гора и България.

У нас в селекцията със съвременни български филми, са още и Жълт олеандър, В сърцето на машината, Петя на моята Петя, Истината за група Жигули, Завръщане 2, Нямаш място в нашия град (българска документална HBO копродукция), Отново съм тук (документален), Страх, Трансгресия, Love.net, Диви и щастливи, Тилт, Бетонни фараони (българска документална HBO копродукция), Вездесъщият, Възвишение, Граница, Дамасцена преходът, Дзифт, Доза щастие, Докато Ая спеше, Дъвка за балончета, Завръщане, Източни пиеси, Ирина, Каръци, Маймуна, Никой, Обърната елха, Отчуждение, Писма до Антарктика, Писмо до Америка, Подслон, Прелюбодеяние, Прокурорът, защитникът, бащата и неговия син, Събирач на трупове, Тихо наследство (българска документална HBO копродукция), Хотел Рай (българска документална HBO копродукция), Чия е тази песен (документален).

Всички те са с налични субтитри на български, за улеснение на хора с нарушения в слуха.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини