От х:

Днес в x:

Уилям Болдуин ще снима филм в България

Уилям Болдуин ще снима филм в България. Това обяви Жаклин Вагенщайн – създател, президент, артистичен директор и селекционер на кино-литературния фестивал „Синелибри“,  на пресконференция в БТА. 

Предстоят два снимачни дни с режисьора и продуцент Анди Делиана. „Бил съм и преди в България, и съм приятел на фестивала, на Жаклин, и на всички, които организират фестивала“, каза той. 

My Mother Is a Cosmonaut се казва продукцията, в която, освен Болдуин, участва и Бруно Розато – канадски продуцент и кастинг-режисьор. Това е филм за живота преди 90-те години на миналия век и сътресенията, които се случват тогава, и особено в бившите социалистически страни, обясни Делиана.   

„Никога преди не съм бил в София. Напоследък работих много в региона. Работих в Румъния, в Белград, Прищина, Тирана, Гърция. След края на пандемията доста пъти посещавах Балканите. Харесва ми да работя тук, харесват ми хората, историята, културата, храната“, каза Уилям Болдуин. Двамата с Бруно Розато са в журито на „Синелибри“. „Плашещо е това колко невероятна е конкурсната програма на фестивала. Вчера обсъждахме и имаше един филм, който за малко не стана първи. И след това – пет или шест филма, които също бяха много отличителни“, каза още той.

„Винаги съм бил очарован от това колко много хората от този регион, и специално, София, ценят киното, театъра и изкуствата. За толкова малка страна да има толкова голямо присъствие в съответните изкуства е много впечатляващо. Този фестивал е на световно ниво. Бил съм в 30 страни за фестивали, това определено е един от най-организираните. Можеш да видиш уважението, любовта към изкуството“, коментира Бруно Розато.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини