От х:

Днес в x:

Viasat History представя Създателите на историята: Елизабет I, Кенеди, Хитлер

През вековете и по цял свят жени са управлявали кралства и са изграждали империи. Нова поредица в шест части – „Кралици, променили света“, която ще дебютира по ТВ канала за история Viasat History на 12 декември, ще разкрие истинските истории на шест емблематични кралици: Елизабет I; забравената кралица Анна Стюарт; кралицата на цяла империя, Виктория; кралицата, която щяла да бъде крал – Хатшепсут; кралицата-бунтовник, Елеонор Аквитанска; и кралицата-воин, Будика!

Поредица, в която ще тръгнем по стъпките на най-важните жени-монарси в историята, е част от кампанията на Viasat History, която представя значими исторически личности, оставили толкова дълбок отпечатък, че без тях днешният свят не бил това, което е.

Като част от кампанията „Виж творците на историята“, Viasat History прави YouTube дебют на първи епизод на поредицата „Кралици, променили света“ 51 дни преди телевизионната му премиера. Епизодът за „кралицата-дева“ Елизабет I вече може да бъде гледан на YouTube канала на Viasat World Bulgaria.

Рубрика „Джон Ф. Кенеди: Убийството“ на 19 ноември

Изминаха 60 години, откакто президентът Джон Ф. Кенеди беше смъртоносно прострелян по време на преминаването на президентския кортеж през площад "Дийли" в Далас, Тексас.

Viasat History избира три жизненоважни документални филма, които навлизат по-дълбоко в точните събития от този съдбоносен ден. Рядко виждани архивни кадри, разкази на свидетели, наскоро публикувана документация и ново проучване върху домашния филм на Ейбрахам Запрудър от събитието предлагат нов поглед и възможност за размисъл върху деня, който промени историята на САЩ.

Джон Ф. Кенеди: 24-те часа, които промениха света

Неделя, 19 ноември в 22:00 ч.

За да отбележи 60-ата годишнина от убийството на Джон Кенеди, този документален филм обединява архивни кадри от цял свят, рядко виждани от широката публика. Проследяваме последните 24 часа от мандата на президента Джон Кенеди и последвалото арестуване и убийство на единствения известен стрелец Лий Харви Осуалд.

Джон Ф. Кенеди: Последното доказателство

Премиера в неделя, 19 ноември от 23:00 часа и от 00:15 часа

Тази поредица от две части изследва мистерията зад убийството на президента Джон Кенеди, а също и семейството му, враговете му и кой може да е имал мотив да организира убийството. Д-р Дейвид Дж. Хол разкрива доказателствата, заедно с разкази на хора, които са били наблизо, и експерти, разглеждащи събитието от нови гледни точки. Сериалът дава възможност за разсъждение по нов начин, а скорошен документ, публикуван от правителството на САЩ, помага да се развенчаят теориите за конспирация и да се установят фактите.

Джон Ф. Кенеди: Домашното видео, което промени света

Неделя, 26 ноември в 22:00 ч.

Това е забележителната история на кадрите от любителския филм, запечатали убийството на президента Джон Ф. Кенеди от началото до края и как Ейбрахам Запрудер, даласки производител на облекла, става очевидецът, заснел момента, в който светът се променя завинаги.

Като ТВ канал-експерт по темите на Втората световна война и този месец Viasat History ще предложи ново заглавие:

Властта на Хитлер

Премиера от събота, 4 ноември в 22:00 ч.

В един от най-значимите моменти на миналия век Адолф Хитлер идва на власт в Германия на 30 януари 1933 г. Тази поредица от три части разглежда по-отблизо обстоятелствата, довели до този съдбоносен ден и последвалите ужасни събития. Изследваме как един незначителен „никой" е придобил такава власт толкова бързо и защо хората са го следвали.

Разглеждаме също защо нацисткият лидер е вярвал, че повечето германци остават на негова страна дори когато е било ясно, че войната е загубена, и какво е накарало германците да подкрепят Холокоста. С исторически филмови кадри, снимки, документи, лични свидетелства и анализи от известни експерти, тази поредица изследва диктатурата.

За зрителите, интересуващи се от темата, ТВ каналът ще излъчи отново още заглавия в тази сфера, включително:

  • Поредицата в шест части „Проект „Нацизъм“, която се излъчва всеки делничен ден от 20:55 часа още от 27 октомври
  • Филма в две части „Тайната бомба на Адолф Хитлер“ от 22:00 на 1 ноември,
  • „Суперколите на Хитлер“ – от 12:05 в събота, 4 ноември
  • Поредицата в 13 епизода „Втората световна война: цената на една империя“ – всеки делничен ден от 20:55 часа от 6 ноември
  • двете части на „Жени под знамето на Хитлер“ – от 23:05 часа на 11 ноември,
  • двете части на „Хитлер срещу Сталин“ от 23:05 часа на 18 ноември

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини