От х:

Днес в x:

Тайният живот на селскостопанските животни и Дивата Америка по Viasat Nature

Най-способните да оцелеят в природата

Премиера от събота 4 ноември в 15:45 ч.
Брой епизоди: 5 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ научен
Оригинално заглавие: Nature's Ultimate Survivors
одина: 2022

Независимо дали чрез мощните си удари, отровата, изключителната издръжливост или скорост, животните са създадени да оцеляват; еволюцията е променила техните тела и поведение, за да ги превърне във върховни машини за оцеляване с редица скрити гениални адаптации, които ще разкрием. В този сериал разглеждаме - наред с много други - гепарда, скаридата богомолка, жабата и паяка. Всеки епизод се фокусира върху една категория адаптации и обхваща разнообразен набор от теми - от измеримите показатели до найстранните и необикновени умения. Не става въпрос само за най-бързите и най-силните - ние се задълбочаваме също в най-сложните взаимоотношения и странни поведения, които се срещат в природата, и представяме 20-те най-успешни според нас животински вида за всяка от тези категории.

Преследвайки дъждовете

Премиера от неделя 5 ноември в 20:00 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ околна среда
Оригинално заглавие: Chasing The Rains
Година: 2022

В този драматичен сериал проследяваме три животни - матриарси, които защитават семействата си, докато се стремят да оцелеят в една от най-тежките суши от последните двадесет години. Самбуру е домът на „Кралските особи" - семейство слонове, което се бори да оцелее в местност, превръщаща се в прах. Междувременно в Лайкипия водачката на диви кучета Финикс въвежда пет нови кученца в глутницата, но е изправена пред конкуренцията на нападателни хиени, а новата майка гепард Кулета се бори да запази живи четирите си малки в земя, пълна с опасни хищници в Набойшо. Сериалът е придружен и от допълнителен епизод, който разкрива как е създаден в сътрудничество с вдъхновяващи природозащитници.

Рубрика: Сезон на Дивата Америка

Всеки ден от понеделник до петък, от понеделник 6 ноември в 21:00 ч. Впуснете се в диво пътешествие през САЩ и Канада и опознайте неопитомената красота и застрашените чудеса на този континент чрез множество премиери, включително „Корените на живота", „Дивият Запад", „Дивият Тексас" и други! Изследваме обширни внушителни пейзажи, чудна дива природа, както и някои от опасностите, дебнещи под повърхността, като вулкани, промяна на климата и смъртоносни врагове. Нашите сериали и документални филми ще ви пренесат в сърцето на природните богатства на Северна Америка...

Корените на живота

Премиера от понеделник 6 ноември в 21:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ околна среда
Оригинално заглавие: Roots of Life
Година: 2022

Последвайте ни в света на три от емблематичните дървета на Америка, докато пътешестваме из този величествен континент, за да срещнем група от харизматични герои, посещаващи всяко от тези дървета. Тази поредица от три части разглежда борбата им за оцеляване в тези неопитомени земи и изследва връзката им с някои от най-старите живи същества в света... дърветата! Това е поредица от необикновени, свързани помежду си взаимоотношения, при които едните просто не могат да оцелеят без другите.

Дивият Запад

Премиера от вторник 7 ноември в 21:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ технология
Оригинално заглавие: Wild West
Година: 2016

Никъде в Америка няма по-зрелищни или поразнообразни области от прочутия Див Запад, който е дом на изключителни пустинни местности, като Големия каньон, Долината на смъртта, Долината на монументите, на гигантски гори от секвоя и екстремни брегове, формирали се в продължение на хилядолетия. Разкриваме как са се оформили тези необикновени места, какво ги прави толкова уникални, както и природните сили, управляващи живота на животните и хората, които живеят там. Заснет в продължение на две години и в осем различни американски щата и мексиканския полуостров Долна Калифорния, сериалът използва най-новите технологии за изследване на сушата, морето и въздуха, за да покаже тази легендарна част от света.

Дивият Тексас

Сряда 8 ноември в 21:00 ч.
Брой епизоди: 1 x 120 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ околна среда
Оригинално заглавие: Wild Texas
Година: 2022

Зашеметяващ визуално празник на дивата природа на Тексас, разкрита през погледа на животни, вариращи от мистериозния сляп сом до неуловимия оцелот, този документален сериал показва най-зрелищните пейзажи и природни явления в Тексас. Пътуваме от високите върхове в Западен Тексас през водоносни хоризонти, реки и заливи и дълбоко в Мексиканския залив и демонстрираме както естествената красота на един емблематичен щат, така и неговото екологично значение в континентален мащаб.

Градовете - нови хоризонти за дивата природа

Премиера от събота 11 ноември в 14:50 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ околна среда
Оригинално заглавие: Cities: Nature's New Wild
Година: 2018

Градовете по света растат с по-бързи темпове от всяко друго местообитание на планетата. Въпреки че повечето от нас си ги представят като бетонни джунгли, лишени от природа, те просто са нов хабитат, изпълнен с нови, изненадващи възможности за животни от различни видове и с различни размери. С нужди, сходни с човешките, тези диви животни са изправени пред подобни предизвикателства; ако действат правилно, могат да намерят всичко необходимо в града точно като нас. Тъй като остава все по-малко място за дивата природа, а нашите градски центрове се разрастват, адаптирането към живота в града е по-важно от всякога...

Тайният живот на селскостопанските животни

Премиера от неделя 12 ноември в 11:40 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ научен/ образователен
Оригинално заглавие: Secret Life of Farm Animals
Година: 2018

Всички си мислим, че знаем, че овцете са глупави, прасетата са умни и че кравите лежат, когато ще вали - но всъщност има още много неща, които можем да научим за селскостопанските животни. В този сериал вземаме за пример някои от най-добрите ферми в страната, за да създадем един идеален слънчев свят, в който ще тестваме интелигентността на животните, ще открием невероятни взаимоотношения и някои страни на селскостопанските животни, които не сте виждали досега.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини