От х:

Днес в x:

Канализират 1200 души с 2 млн и 100 хиляди лева

Гюнер Сербест/1-я отдясно/ прави първата копка

2 млн и 100 хиляди лева ще бъдат налети за изграждане на канализационна система в стамболовските села Поповец и Зимовина. Първата копка по проекта финансиран от ЕС, направи днес депутатът и бивш кмет на Стамболово Гюнер Сербест. За изпълнението на проекта са предвидени ударно кратки срокове-само 58 дни. В двете стамболовски села живеят общо 1203 души. За канализирането им ще бъдат положени 8 км тръби.

Заслугата за проекта е на Сербест, каза настоящия кмет Мандаджъ

В Стамболово изпълняват проекта с мисъл за бъдещето. Тръбите ще обслужват и парцели които засега въобще не са застроени. Идеята е така да се стимулира закупуването на имоти и строежът на жилища в селата. Никой няма да се заселва на място където няма канализация, лаконичен бе новия кмет на община Стамболово Маджит Мандаджъ. От фирмата изпълнител на проекта се заканиха монтажните работи да се извършват дори през зимните ноември и декември, а през януари догодина селата вече да имат готова система за отпадни води.

Инженерът Сенна Радева обяснява тънкостите на проекта

Средствата по проекта са отпуснати от Исландия, Норвегия и Лихтенщайн чрез механизмите на европейското икономическо пространство-ЕИП.

Шведска маса по стамболовски

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини