От х:

Днес в x:

Деца от Хасково се включиха в инициатива на МВР за безопасно поведение на пътя

Изображение 1 от 5

    Деца и учители от хасковската детска градина №19 „Щурче“ се включиха в инициатива за безопасно поведение на пътя през есенно-зимния сезон, информираха от учебното заведение. Националната кампания на МВР е под мотото „Спазвайте правилата – карайте безопасно“.

    В акцията участваха деца от четвърта „А“ група „Палечка“. В детското заведение беше проведен урок и тренинг по безопасно движение по пътя. Малчуганите, учителката им Диляна Мързева и старши учителката Мария Назърова изработиха красиви есенни листа с послания към всички участници в движението за спазване на правилата. Част от призивите гласяха: „Мамо, тате - обади ми се чак, когато стигнеш“, „Няма безопасно количество алкохол“, „Не забравяйте да спазвате правилата – ние се возим с вас“.

    С усмивки и ведро настроение децата и учителите раздадоха вчера есенните послания на шофьори, пешеходци и велосипедисти в центъра на Хасково.

    Запознаването на децата с основните опасности, способи за тяхното предотвратяване и защита на човека от въздействия с опасен характер, предизвикани от уличното движение, започва още от най- ранна детска възраст и е съвместна отговорност на образователните институции и семейството.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини