От х:

Днес в x:

Homo ludens идва в Хасково !

Той е Валентин Танев. Най-играещият човек.

В буквален смисъл.

В месечните му театрални програми няма почивен ден или празно квадратче в календара, казано на театрален език. В неделен ден го гледах след обяд / от 15 ч./ на сцената на Народния театър в “Хъшове”, а от 19 часа в Театър 199 вече беше в кожата на герой на Бекет в “Краят на играта”.Може да го видите в Сатиричния театър –примерно в “Параграф 22” или в “Слънчево с ...гръмотевици” в Малък градски театър “Зад канала”. Или във “Фенове” на НДТ “Сълза и смях”. А можем да го видим и в Хасково, в гостуващата комедия на Сливенския театър “Гръм и плясък” - само в пенеделник.

Той е най-играещият човек. И в преносен смисъл.

”Валентин Танев е актьор с огромен опит, един от най-добрите в театъра на ситуациите и импровизациите, където въображението е най-ценният дар , наред с умението да бъдат превърнати неговите плодове в жест, реакция, дума – в игра на типове, образи и поведение.”- казва за него театроведът доц.д-р Виолета Дечева.

Той е сред най-награждаваните актьори, с всички наши театрални награди. Има си “Икар”/ за “Лазарица”-2005 г./, има си АСКЕЕР / за “Веселите Разплюеви дни”-Театър 199, 2007г./ , Наградата на САБ за 2007 г.- “В очакване на Годо”/ , Театрални празници-Благоевград 98 - за ролята на Кърлежа в “На дъното”, ММТФ Враца 99 – за ролята на Той в “Боб”.

Той е homo ludens – вторачен с огромно любопитство в живота, в живеенето като игра и като завабление.

Да се забавляваме заедно.......

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини