От х:

Днес в x:

Съветниците решават да поискат възстановяване на отчисленията по Закона за отпадъците

Общински  съвет - Първомай ще разгледа докладна, внесена от кмета Николай Митков, за  възстановяване и разходване натрупаните и неусвоени отчисления по Закона за управление на отпадъците за 2022 г. Старейшините трябва да гласуват 471 596,04 лв. да бъдат заявени за възстановяване от РИОСВ – Пловдив, а след възстановяването им по сметката на общината да се изразходват за дейности, свързани с предоставяне на услугите по Закона за местни данъци и такси. От докладната става ясно още, че през 2021 година не са били заявени и не са възстановени други 518 046, 48 лв. Те също ще могат да бъдат върнати, но по друг ред - през сдружението на общините, които ползват сметището в Асеновград.

Общо 10 са точките в проекта за дневен ред на предстоящата редовна сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 23 ноември, от 16.30 часа в Пленарна зала.

Две от точките са свързани с попълване състава на съдебните заседатели – одобряване на кандидатствалите и определяне възнагражденията на членовете на комисията за подбор.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини