От х:

Днес в x:

Шокираща е разделителната линия между президента и партиите, коментира Корнелия Нинова в Хасково

Изображение 1 от 2

    Шокираща е разделителната линия между президента и партиите, защото днешните консултации бяха повече от остри и агресивни“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в Хасково консултациите между държавния глава Румен Радев и „Демократична България“, които завършиха със скандал. След разговорите държавният глава обяви, че няма да връчи третия мандат преди Нова година.

    „ Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме -БСП, "Продължаваме промяната" и „Демократична България“ вече показателно е на война. Това не е добре за страната. Президентът трябва да е обединител на нацията, успокоител на ситуацията, вместо това той внася още повече разделителни линии“, добави тя. Според нея може да бъде съставено правителство в третия мандат. А след днешната ситуация, отговорността на партиите става по-голяма за сформирането на редовно правителство и работещ парламент. „Обратното е движение към президентска република с големи стъпки“, каза лидерът на БСП.

    Според нея президентът обвързва даването на трети мандат през януари с дата за избори и така той предопределя, че няма да има правителство, което не е негова работа. „Това показва, че той по никакъв начин не желае да съдейства и не желае да има правитeлство. Работата му е да започне да връчва мандати, останалото е работа на партиите, категорична е Нинова.

    По повод връщането на хартиените бюлетини, мнението й е за смесено гласуване с машини по избор.

    Корнелия Нинова е на обиколка в Хасково за дискусия с електората по актуални теми и въпроси. По думите й хората не подкрепят изпращането на оръжия за Украйна, както и закупуването на нови самолети в момента. Те дават подкрепата си за смесено гласуване и за нов бюджет със силен социален.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      бат Танас
      12 -14
      23:37, 21 ное 2022
      Така е !
      Царя ни докаран от Испания въобще не се и опита да въведе някаква монархия, когато бе на власт във тройната коалиция, а тоя нашенски царвул, ще ни докара президентско управление без да му мигне окото!
      Дай на простия власт и му гледайте сеира на гърба на народа ни!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини