От х:

Днес в x:

Кърджали чества Деня на Тракия, Нинова дойде да подкрепи проф.Стайкова за депутат

    Кърджали чества с голямо тържество Деня на Тракия. Днес се отбелязват 110 години от превземането на Одринската крепост и паметта на тракийци, жертва на безжалостен геноцид.

     По този повод пред Дома на културата се събраха стотици по покана на тракийско дружество „Тракийско сърце”.

     Председателката на дружеството Мариана Ликова отбеляза,че потомците на тракийци винаги са прекланяли глава пред саможертвата на своите деди. Акцентът днес е върху жената-тракийка, стожер на българското семейство и на идеала за родолюбие.

      За да зачете тракийки изненадващо за всички пристигна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе посрещната от потомка на тракийци проф.д-р Жени Стайкова д.м.н.,водач на листата на коалиция „БСП за България” в Девети кърджалийски многомандатен район.

      Днес сме тук за да отдадем почит на героичните български воини и тракийските бежанци. Тук сме да отдадем уважение към вас техните потомци. С тези думи започна словото си Корнелия Нинова. Тя бе категорична ,че с честването на Деня на Тракия съхраняваме паметта си като народ. БСП винаги е отстоявала правата на тракийци. БСП е единствената записала в програмните си документи, че ще се бори моралните и материални интереси на тракийските бежанци. Въпросът е поставян пред Р Турция от излъченият от социалистите външен министър в кабинета „Петков”.

      Корнелия Нинова посочи още,че ръководената от нея партия се бори за социална справедливост в социална държава.Ние сме стълб на социалната политика за млади и стари.Помагаме на уязвимите групи,каза още лидерката на социалистите. Тя акцентира върху намеренията на БСП да преизчисли пенсиите,да увеличи майчинските до размера на минималната работна заплата, да запази неутралитета на страната в разгарящия се конфликт в Украйна. Ние изпълняваме обещанията си,затова сме и №1,заключи Нинова.

      Проф.д-р Жени Стайкова, подчерта ,че е част от тракийци.В Кърджали е създала семейство,в Кърджали са родени и децата й. Тук е упражнявала високохуманната си професия на лекар. Проф.д-р Жени Стайкова заяви,че още като студентка от 1983 г. е в редиците на социалистите. Съпричастна съм към социалната кауза не само с професията си, но и със същността си, отбеляза ораторката. Та каза,че мотивацията й да се кандидатира за народен представител е проста: Работя за добруването на всички вас!

      Фолклорни ансамбли,гайдари,певци създадоха празнична атмосфера. Имаше кът илюстриращ тракийския бит,както и кулинарна изложба,в която акцентът бе върху тракийската баница.

      Георги Кулов

    Гласувайте с №1 в интегралната бюлетина!

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини