От х:

Днес в x:

47 от 60-те аптеки в Хасковска област работят по Здравна каса

Изображение 1 от 2
    Срокът за изготвянето на Областна аптечна карта на Хасково е удължен до края на месец ноември, става ясно след заседание на Областната комисия, отговорна за разработването й. Тя е под ръководството на областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов.

    Заповед на министъра на здравеопазването е утвърдена методиката, с която се определя и редът за изработването на Областната карта, информират от администрацията на областния управител.

    Целта на изготвянето на Областната аптечна карта е да заснеме актуалното състояние на аптечната мрежа по видове дейности и да се идентифицира необходимостта от разкриването на нови аптеки, както и да се определи броят на магистър-фармацевтите в област Хасково за нуждите на осъществяваната дейност. Картата съдържа данни за демографската структура и потреблението на лекарствените продукти за домашно лечение от населението на територията на областта, броя, видовете дейности и разпределението на откритите аптеки на територията на областта, както и броя на работещите магистър-фармацевти и помощник-фармацевти в откритите аптеки на територията на областта, които реално практикуват професията.

    60 са аптеките на територията на област Хасково. 47 от тях работят по Здравна каса договори, обясни директорът на РЗИ-Хасково д-р Станимира Тананова. 113 са магистър-фармацевтите в аптеките в региона, а 90 са помощник-фармацевтите.

    На заседанието е обсъдена и възможността за за разкриване на аптека в Маджарово, където няма нито една.

    Въз основа на всички областни аптечни карти по области в страната, ще бъде изготвена Националната аптечна карта.


     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      И
      И
      2 0
      21:09, 19 ное 2022
      Реклама тук няма , ха ха ха ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини