От х:

Днес в x:

„Черни 4 дни“ и „Опасно падащи цени“ в хасковски вериги магазини

    Черният петък, известен като Black Friday и тръгнал от САЩ, придоби различни трансформации в България. Обикновено той се отбелязва на четвъртия петък от ноември, след Деня на благодарността, но в страната ни търговците използват наближаването на тази дата да обявят различни промоции и разпродажби.

    Наименованията на намаленията са различни, като в Хасково някои започнаха от днес, други пък предвиждат началото да е от утре. Търговска верига в областния град от днес стартира „Черни 4 дни“, в които всички артикули се продават с 20% отстъпка от редовната цена.

    „Има голям интерес от клиентите. Още при отварянето на магазина тази сутрин, вече имаше клиенти, чакащи да напазаруват“, каза заместник-управителят на обекта Десислава Попдобрева. Тя беше категорична, че е реална отстъпката от 20% в магазина, като не е имало предварително повишаване на цените, каквито трикове използват някои от нелоялните търговци. Посочи, че условията са изписани на брошури, поставени на входа на магазина и на касите, за да са видими за клиентите. Тя заяви, че сред най-търсените стоки са ламинатите, бойлерите и обзавеждане за баня. Ламинатът е на редовни цени между 14 и 32 лева, а бойлерите се предлагат на цени между 260 и 400 лева, но стойността им пада като се приспадне отстъпката от 20% на касата. В магазина има и много коледни сувенири, които привличат вниманието на клиентите, прибягващи да си купят на изгодна цена за дома или за подарък.

    Около обяд паркингът пред обекта беше пълен с автомобили, а вътре имаше много клиенти, излизащи с пълни ръце или тикащи колички, въпреки дъждовния ден. От магазина очакват утре да има още повече клиенти, тъй като обикновено те са свикнали да пазаруват на промоция в петък.

    Друга търговска верига пък обяви „Опасно падащи цени до -40% от 17 до 21 ноември. В търговски обект в Хасково от утре започва „Черен уикенд“, който ще продължи също 4 дни – от 18 до 21 ноември. В него е предвидена отстъпка до -50% за над 3000 оферти и 10 безлихвени вноски за всички продукти над 200 лева.

    Друг магазин пък предлага намаления през целия ноември, но само на определени артикули.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      ЯВ
      я виж ти
      31 -3
      17:09, 17 ное 2022
      Оревахте орталъка за Хелоуин че бил чужд празник, а сега как се възползвате от черния петък.Това не е българско нещо.Защо търчите към магазините и искате да купувате евтино.
    • 2
      Де
      Ден година
      14 0
      19:25, 17 ное 2022
      Ден година храни, лъжи .
    • 3
      Ми
      Мимето
      19 -2
      19:52, 17 ное 2022
      Нищо подобно, че на Черния петък е по-евтино! Това е една голяма измама!!! За пример ще дам Техно маркет!! Те са много изобретателни и на Черния петък ще купите на по-висока цена - вярвайте ми!!!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини