От х:

Днес в x:

Искат да изградят два околовръстни пътя край Хасково за облекчаване на трафика и по-чист въздух

Идея за изграждане на два околовръстни пътя край Хасково е заявена в докладна записка до Общинския съвет на Хасково. Кметът на общината Станислав Дечев предлага местните парламентаристи да дадат съгласие кметството да сключи споразумение за сътрудничество с Агенция „Пътна инфраструктура“ във връзка с обект: „Изграждане на Югоизточен и Югозападен обход на град Хасково“.

Край Хасково има частично изграден околовръстен път на транзитното движение в посоките „Димитровград - Кърджали“ и „София – Свиленград“, който не преминава през града. Целият трафик в посока Минерални бани и обратно в трите направления Кърджали, Свиленград и Димитровград преминава през центъра на град Хасково.

Изграждането на обходни пътища на град Хасково ще реши проблеми, свързани със задръствания, ограничен капацитет на пътя, ефективност на превоза на пътници и товари, извеждане на трафика извън населените места, пътна безопасност, чистота на въздуха в града.

Сключването на споразумението за сътрудничество между общината и АПИ се уреждат правата и задълженията на страните за обединяване на усилия за подготовка на инвестиционен проект във фаза „идеен проект“, който да послужи за последващо кандидатстване в партньорство, като част от концепция за интегрирано териториално развитие в рамките на Програма „Развитие на Регионите“ 2021-2027 г. (ПРР 2021-2027). Двата обхода ще са разположени изцяло на територията на Община Хасково, която е една от 40-те градски общини, които ще бъдат подпомагани по програмата.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет в Хасково на 25 ноември.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Fb
    FB
    44 0
    11:43, 17 ное 2022
    Е ние, това го искаме от 20 и повече години .
  • 2
    ЕИ
    Е и
    12 -8
    17:43, 17 ное 2022
    И 10 да изградят - все тая. Сега като има околовръстно да не би да не се минава транзитно, при все че има знаци забранено за над 10 тона. Общинска полиция дебне по ъглите за жертви на паяка , но камионите си фучат през града
    • По
      Полицаи
      3 -2
      22:36, 17 ное 2022
      Общинска Полиция са някакви такива дето за нищо не стават, даже и за полицаи ама са роднини на някой и си им цъка заплатката там.
  • 3
    И
    И
    2 -4
    21:24, 17 ное 2022
    Да направят още някое кръгово , което за момента само пречи ....не помага , но нали управление то на герб е такова ...
  • 4
    Гл
    Глад
    6 0
    22:33, 17 ное 2022
    Глад мори гербавите.
    И все в края на мандата се сещат да правят нещо. Какво стана с на дилянката вело алеята до Мин. Бани?
  • 5
    Ки
    киряк
    0 0
    03:45, 19 ное 2022
    Тая югоизточна дъга, която ще дублира в момента съществуващата, най-добре да се вклюва директно в пътя за Кърджали на юг. Няма смисъл тоя трафик да се включва в кръговото и да го натоварва допълниелно. Малко ще се оскъпи проекта, но мисля, че ще е по-добър вариант. Трафика по нея ще е предимно транзитен. Достатъчно е да се направи еднолентов мост в посока Кърджали над пътя и една одбивка в посока Хасково от пътя, които да се събират в новата дъга.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини