От х:

Днес в x:

„Черен петък“ за ръкоделия, дрехи, обувки и техника в Хасково

    През последната седмица в Хасково сякаш всичко „почерня“. С наближаването на „черния петък“ много магазини обявиха промоции и отстъпки. Намаленията са в различен диапазон – от 15 до 80%. Има и разпродажба на част от стоките, които се предлагат на половин цена. Промоциите важат за различен период от време – някои са само за един ден, други са за три, а има валидни и за цяла седмица.

    Намаленията предимно са за обекти за продажба на обувки, дрехи, техника. В тези сектори предложенията са различни. В магазин за обувки в центъра на града имаше отстъпки от 20 до 50% в периода от 17 до 30 ноември. Продавач-консултантът Христина Кузманова каза, че клиентите проявяват интерес по време на намаленията.

    В друг магазин, но за дрехи, заявиха, че по време на „черния петък“ подаряват един артикул при покупката на други два, каза управителят Симона Петкова.

    Междувременно „черен петък“ са обявили и в магазин за мъниста, камъни, перли, конци и други материали, от които могат да се изработят уникални сувенири без аналог в магазините. Там отстъпката е фиксирана – 15% и важи за всички артикули в определен ден, каза Маруся Кирева.

    В някои от търговските обекти обаче промоциите вече приключиха. Пример за това са търговски вериги за черна и бяла техника.

    Черният петък е денят след Деня на благодарността в Съединените щати. „Black friday“ се отбелязва в последния петък на ноември. Тази година се пада на 24-ти.

    Терминът „черен петък“ показва момента, в който търговците на дребно преминават от червено (на загуба) в бизнеса си за годината към черно (излизане на плюс, печалба). Това показва колко важен е краят на годината от търговска гледна точка. Успехът на празничния пазарен сезон в края на годината е решаващ за успеха на много търговци на дребно.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини