От х:

Днес в x:

Рокаджията Росен Джамбазов акомпанира на хор „Родна песен“ във финалния концерт на Есенните музикални дни

Почитателите на рока и на хоровата музика ще получат истински подарък за наслада в началото на следващата седмица.

Цигуларят от една от най-популярните и обичани рок банди на Хасково „Хангар 42“ -Росен Джамбазов ще акомпанира в едно от изпълненията на Представителния смесен хор „Родна песен“ към читалище „Заря“ – Хасково. Концертът на хористите с диригент Мартин Антонов закрива тазгодишното 32-ро издание на Есенните музикални дни „Жул Леви“ в Димитровград.

Публиката ще може да чуе изготвения през последната година репертоар на хора под клавирния съпровод на Делчо Вълков.

Рокаджията, който свири на класическа цигулка, ще се включи в едно от изпълненията. Той ще свири кончерто гросо „Паладио“ за струнен оркестър в мотета "Екзултате Юбилате"- вокалната транскрибция на произведението на Каръл Дженкинс.

„Направили сме симбиоза между мотет и кончерто гросо. Тоест ще имаме инструменталните и вокалните пасажи на произведението“, представи творческото си решение за съвместната работа между музиканта и хора маестро Мартин Антонов.

„Предизвикателството е всъщност много приятно. По-различното в това участие е, че ще се водим под диригентската палка на маестро Мартин Антонов и импровизациите са сведени до нула, за разлика от това, което се случва на един рок концерт с момчетата от „Хангар“42. Но пък много се радвам за тази възможност като музикант на класически инструмент, защото всяка подобна изява е всъщност шанс за за развитие за мен. На сцената ще има много гласове и освен, че те ще трябва да постигнат съзвучие под моя акомпанимент, интересно е и усещането, когато цял хор ти акомпанира на теб“, сподели за предизвикателството, което го очаква на сцената в Димитровград Росен Джамбазов.

Концертът е на 17 ноември  от 18 ч. в зала „Жул Леви“, вход "свободен".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини