От х:

Днес в x:

Пожарът в района на връх Вейката се разраства,днес ще гасят и български хеликоптери

Изображение 1 от 3

    Пожарът по българо гръцката граница се разраства през последното денонощие.Освен борова е засегната и букова гора. Гори отново по билото в района на връх Вейката!Днес се очаква да се включат в гасенето и български хеликоптери.Това съобщи за Кърджали бг вести нашия сътрудник Мохамед Хабил.Той посочи,че вчера следобед отново се е възобновил пожарът в планинския масив от българска страна.Бързо са засегнати над 20 дка гори.

     Няколко десетки пожарникари и служители от българска страна са на терен денонощно от почти три дни в района на Вейката. Помолихме гърците за помощ, но техните хеликоптери не могат да навлизат в нашето въздушно пространство,посочи за медиите областния управител Даниел Делчев.

    Пожарът в района на връх Вейката е в най-тежкия терен на границата с Гърция.  Това прави достъпа  на пожарна техника силно ограничен. Единственото, което е направено до момента  са просеки за пресичане на огнената стихия.

    „Все още пожарът е далеч от населените места. Надявам се да не се допусне да се стигне до тях. Най-близкото село, до което приближава е Кремен, но мисля, че ще бъде овладян към обяд. Направена е организация, пожарникарите са на линия още от 5.00 часа сутринта и се придвижват в района на пожара. Към 8.30 часа хеликоптер от българска страна ще се включи  в потушаването”, посочи зам.-областният управител на Кърджали Бисер Николов в една от националните телевизии.

    Кърджали бг вести

    Снимките са предоставени от Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини