От х:

Днес в x:

Помляха длъжник за 400 лв

Хирурзите в МБАЛ денонощно следят за състоянието на Димо

40-годишният Димо Нейков бе зверски пребит и хвърлен в дерето край булевард "Илинден" от двама неизвестни нападатели заради пари. Това поне е версията, по която работи хасковската полиция. За нея потвърди и самият Димо, докато береше душа в местната хирургия. Състоянието му е много тежко, потвърди лекуващия лекар доктор Каравасилев. Димо има счупена основа на черепа, през която е проникнал въздух. Има огромна опасност от развиване на вътрешна инфекция, която в много случаи би могла да е фатална.

Драмата на хасковлията станала за 400 лв. Толкова дължал той на Рамадан Юсеин. Последният давал пари срещу лихва. Пред полицията Рамадан, който е бил задържан още снощи, обяснил, че Димо му взел парите срещу колата си в залог. Ключовете обаче, останали у длъжника и с тях впоследствие той си взел колата без да плати дълга си. Няма обаче потвърждение, че именно Рамадан стои в основата на побоя. Според потърпевшия, снощи около 10 вечерта на булевард "Илинден" го нападнали двама души. Видял ги смътно преди да го ударят с дърво в главата. Не ги познавал, предпога, че са поръчани специално за да го набият.  Не помни колко са го били, спомня си как го хвърлили в реката. Сам успял да издрапа от нея и да потърси помощ. Смята, че всичко е заради парите, но каза, че не си бил взел личния „Опел Кадет“ ,оставен в залог. Колата още си била при кредитора му.

Невърнатите пари са едната версия. Полицията работи и по друга, каза пресаташето Нина Николова, но отказа повече подробности. Те били следствена тайна. Разследването продължава.

Димо Нейков

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини