От х:

Днес в x:

Две деца със свински грип. Шофьорските курсове двойно по скъпи. Преглед на регионалния печат

„Две деца със свински грип?“ е водещото заглавие във вестник „Хасковска Марица“. Питанката в края на заглавието е идея на колегите за да подскажат че може и да не е свински грип. Може и да не е грип, просто хоспитализираните в инфекциозно малчугани се проверяват за наличието на вируса. От началото на истерията свински грип има 14 проверени по подобен начин хасковлии, грип все още не е открит. Иначе няма спор че все някога ще се появи.

„Прокурорът на Стависки плаща 2000 на Ванчев“ е челно заглавие на вестника. Бургаският обвинител Светлозар Костов, който придоби популярност с осъждането на Максим Стависки завел дело срещу Ванчев, щото последния бил преназначен за областен шеф в Хасково. Именно Костов му бе опонент при изборът на Висшият съдебен съвет. Да ама Върховния административен съд се произнесъл в полза на Съвета и на Ванчев и сега бургазлията ще плати 2000 лв разходи по делото.

„Джамиите замлъкват“ информира във заглавие от първа страница вестникът. Решението на общинския съвет постанови да не се използват високоговорители и други технически средства в религиозните домове.

„Разцепление в ДПС“, продължава по темата „Хасковска Марица“ с общирна публикация на страница 4-та. Не заради джамиите а заради баницата. Поводът е община Минерални бани и предстоящата там общинска конференция за властта в Движението. Атаман и Искендер заедно щели да играят срещу кмета на Баните Орхан Шабан. Пряко последствие от котерийните борби са мелета които привържениците на двата лагера заформят по селските кръчми.

„Фалшификат разбуни Мезек“ водещо заглавие от страница 3-та. Кметицата на китното село там фалшифицирала документ. На общоселско събрание тя изнудила хората да се подпишат под документ, който впоследствие се оказало че е съгласие на хората за построяването на фотоволтаична централа. Тя пък щяла да се строи от съпруга на кметицата. Инвестицията е за 20 млн евро. Инвестиционното намерение бе отхвърлено от Свиленградския общински съвет с мотив че има конфликт на интереси. Че има, има. Ама че селяните по свиленградско не могат да четат си е новина. Подписали пък не разбрали какво подписват. Просто разбрали че кметицата ще се облажи и може да нямат никаква файда ама са против. Що пък друг трябва да хапва от баницата, а? Българите много обичаме тоя смъртен грях-завистта....

„Шведи купуват Кейбълтел“ Най големия кабелен оператор за хасковска област в пакет с другите региони е продаден за 120 млн евро на шведски инвестиционен фонд. Щяло да има промени през следващата година. Като се има предвид че ирландците закриха новините по Кейбъл и вдигнаха таксите на повече от 20 лв, само можем да тръпнем какви ще се намеренията на сънародниците на Грета Гарбо. Единствената страна с развит комунизъм в света е известна със скъпотията и високите си доходи. Едва ли могат да пренесат доходите си тук, но виж скъпотията е по оборотна експортна стока..

„Пръч проваля инвестиция за милиони“-водещо заглавие във „Новинар Юг. Пак става дума за село Мезек и фотоволтаичната централа. За разлика от печатния си конкурент, Новинар-а разглежда скандала от позицията на кметицата. Обяснението и: има завистливи съселяни които по тоя начин си го връщат на нея щото ги била глобявала. За какво? И тук почва веселбата-на един козите му пасели с овцете а той не плащал за „ползване“ на пръча!!! Върхът на нахалството било че на същия магарето му пасяло където си иска. Хвърляли боклуците си на тротоара и прочие вицове. Абе ако това е енергията на бъдещето трябва ли с нея да се занимават хора от миналото?!!

„Шофьорските курсове-двойно по скъпи“ Дългоочакваната в кавички новина, ще стане факт веднага след като се приеме изискването в колите на инструкторите да има камери. Звучи толкова абсурдно че може и да стане истина. Това е критерий за България...

„Будители превзеха Битака“ На димитровградския пазар излагат произведения на занаятчийството и кулинарията в България по повод 1-ви ноември-денят на народните будители.

„Петко Стойчев поема ВиК Хасково до седмица“ Бързев вече бил освободен по взаимно съгласие. Новия шеф който бил от Димитровград, работил от години в столицата в министерството на регионалното развитие и благоустройството. Онова което е известно че нито развива нито благоустроява. За него се чува когато СПРЕ някой проект за развитие и благоустрояване.

„Себахтин Исмаил скача на Искендер за ДПС Хасково“. Двамата ще се дъвчат за председателския пост на Движението в Хасково на 7-ми този месец. Сладка работа е да си политик, затова всички са готови да си прегризат гърлата за кокала.

„Честен полицай закопча 8-ми шофьор рушветчия“ Антон Димитров от баните продължава наказателната акция срещу рушветчиите. Този май наистина ще излезе честен. Звучи невероятно за България.

Това бяха част от темите в днешните вестници

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини