От х:

Днес в x:

3 жалби за нарушения на изборите в Хасковско, едната е основателна

    3 жалби са постъпили в Районната избирателна комисия в Хасково до 11:30 часа днес, съобщи председателят Димитър Хадживълчев.

    Едната беше за роднински връзки, но тя се оказала неоснователна, защото има замяна на един от роднините. Друга жалба е постъпила от телефон 112 за поставяне на агитационни материали пред зала „Младост“ в Димитровград“ и хотел „Славяни“, но тя също е неоснователна, тъй като не противоречи на Изборния кодекс. Трета жалба е за два случая на спорно гласуване с придружител в хасковското село Долно Големанци и се оказала основателна. Става дума за това, че двама души на около 80-90 години са допуснати да гласуват с придружител, въпреки че нямали видими физически увреждания, каквито  те твърдели, че имат. Направен е инструктаж с председателя на секцията за недопускане на спорно гласуване.

    Към 11:30 часа от РИК-Хасково заявиха, че се е получил проблем с две машини за гласуване в две секции в Хасковска област. Едната повредена машина е в 18-та секция в Димитровград и се очакваше решение на ЦИК за преминаване с гласуване с хартиена бюлетина.

    Другата повредена машина беше в 10-та секция в Харманли, но там има две устройства и гласуването продължават с работещата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини