От х:

Днес в x:

Частичното бедствено положение в Хасковско е за осигуряване достъпа до оградата по границата, успокои областният управител

Изображение 1 от 3

    Частичното бедствено положение, обявено тази сутрин в Хасковски регион със заповед на областния управител Минко Ангелов, е във връзка с осигуряване достъп до пътя край оградата по границата ни с Турция, а не заради пряка опасност от мигрантски натиск. Бедственото положение засяга общините Свиленград и Тополовград, уточни областният управител. Няма опасност за населението, няма да бъдат засегнати икономически или по какъвто и да е друг начин общините, които влизат в периметъра на разпореждането, посочи още Минко Ангелов. Той уточни, че мигрантският натиск към страната ни като цяло е скочил с 3,4 пъти спрямо същото време на миналата година. Само за седмица са отблъснати по границата ни с Турция при опит да преминат нелегално у нас 5864 души. Това обаче не означава, че има пряка опасност за населението, посочи областният на Хасково.

    По-рано днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обясни, че частично бедствено положение има за райони и в областите Бургас и Ямбол. Решението за това е взето след среща на 14-ти септември с областните управители на трите региона и директора на Държавното горско стопанство в Сливен. Набелязани са мерки за справяне с мигрантския натиск към страната ни чрез осигуряването на общи патрули между горските и граничните полицаи. Започва и разчистването на горските пътища, които са спомагателни и водят към основният път за контрол покрай оградното съоръжение. Ще се работи по тяхната проходимост, ще бъдат извършвани и укрепвания по самата ограда. Ще бъдат създадени и нови фронтални и локални пътища. В тази връзка населението от районите, за които е обявено бедствено положение, като Свиленград и Тополовград, не трябва да използват тези пътища, извършвайки придвижване със селскостопанска техника по тях, предупреди областният управител.

    Частичното бедствено положение в област Хасково е обявено до 29-ти септември, не е изключено обаче то да бъде удължено.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини