От х:

Днес в x:

Ген. Атанас Атанасов - съпреседател на "Демократична България": Няма да дадем корупционна амнистия на ГЕРБ

Изображение 1 от 2
    "Демократична България" в миналия парламент имаше народен представител от Смолянски избирателен район, защото водачът на листата Зарко Маринов е местен човек, познат на хората, и смятаме, че и на тези избори ще има успех по тази причина. Защото през цялото време беше загрижен и целеустремен да направи нещо за региона. Смятам, че хората трябва да са забелязали това и се надявам да го подкрепят отново", това каза на пресконференция в Смолян съпредседателят на "ДБ" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той говори за националните проблеми, като на първо място изтъкна, че войната в Украйна промени живота ни. "В предишния парламент ние бяхме в много сложно мнозинство, което създаде коалиция, но подчертавам преди да започне войната. Основната ни цел тогава беше да сформираме правителство и да работим за демонтиране на корумпираната държава. След агресията в Украйна излезе като предизвикателство пред цялото ни общество какво е отношението към войната. И по този въпрос имахме противоречие с поне един от нашите коалиционни партньори. Сега призоваваме хората да излязат да гласуват, за да се сформира проатлантическо мнозинство, което да заеме категорична позиция по отношение на войната в Украйна. БСП могат да бъдат наш партньор само ако заемат такава категорична позиция", заяви ген. Атанасов. Той допълни, че в икономически аспект високите цени на енергоносителите също са пряка последица от войната. "Веднага след изборите новосформираното Народно събрание трябва да се заеме с приемането на годишния бюджет, за съжаление проектът ще бъде внесен от служебното правителство. Трябва да прегледаме много внимателно механизмите за увеличаване на приходите и намаляване на разходите. В такава екстремна ситуация не може да не подкрепим социалните плащания и средния и дребния бизнес, защото при тези високи цени на енергоносители, ще се стигне до масови фалити. Основна задача при приемането на бюджета е да се предвидят такива буфери, които да не позволят да се срине икономиката", каза още Атанасов. По думите му социологическите агенции сочат сериозна преднина за ГЕРБ, но ако ГЕРБ е първа политическа сила, това означава ново служебно правителство, защото никой не иска коалиция с партията на Бойко Борисов. "С ГЕРБ и Борисов не можем да седнем на една маса. Той сега обикаля страната и търси корупционна амнистия, но ние няма да му я дадем", категоричен беше съпредседателят на "Демократична България".
    Водачът на листата Зарко Маринов представи своята програма, в която основен акцент е задълбочаващата се демографска криза. "Този проблем е един от най-трудните за решаване и според нас се задълбочава по една основна причина – прекомерна централизация през последните 10 години в трите правителства на Бойко Борисов. Той изгради един модел на управление, който лиши местните хора от вземането на решения и възможността да дават своите предложения как да се харчат общите пари", каза Маринов.
    Според него така не могат да се решат и инфраструктурните проблеми, които са сериозни за нашия регион. Посочи, че за повече от 10 години е бил свидетел на няколко първи копки на стратегически проекти, като околовръстния път на Чепеларе, разширението на пътя Асеновград-Смолян, изграждането на топлопровода Ерма река-Златоград, които така и не са се случили все още. Според Маринов е била направена и промяна в законодателството, която пречи да тръгне СТЦ "Перелик", който е възможност за развитието на туризма.
    "Днес сме изправени като общество и държава пред избор дали да се измъкнем от блатото на корупцията и да започнем да решаваме икономическите проблеми на държавата", каза още кандидатът за народен представител Зарко Маринов, водач на листата на Коалиция "Демократична България".
     
    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини