От х:

Днес в x:

Хасковската пожарна демонстрира вадене на пострадал пътник при катастрофа

    Противопожарната служба в Хасково демонстрира вадене на пострадал пътник в катастрофа.

    В ролята на ранен влезе 21-годишният първокурсник от Академията на МВР Стенли Пеличев. Той бе седнал на предната дясна седалка в автомобил в автоморга. За да бъде изваден, пожарникарите първо разрязаха предното стъкло на колата, а както и ламарините. По-късно огнеборците поставиха яка на шията на пътника и бе изваден от колата, поставяйки го в носилка.

    Днешната акция е част от честването на седмицата на пожарната безопасност. Тя е и в полза за обучението на бъдещите пожарникари, които се учат как да действат в случай на пътни произшествия.

    Пожарникарите от Хасково не рядко участват в реални подобни ситуации. Последният инцидент е от тази сутрин в Хасково със загинал и пострадали.

    „Всяка катастрофа е уникална сама по себе си, както и всеки един пожар. В зависимост от това къде се е ударила колата, къде са деформациите, по какъв начин тези деформации са притиснали пътника или водача на МПС, нашите действия са различни. Най-важното нещо обаче е да запазим човешкия живот, а и да запазим живота на пожарникарите, защото в много от ситуациите автомобилът е с газова уредба и има изтичане на газ, при което във всеки един момент може да се възпламени и да избухне“, каза инспектор Веселин Бекяров. Той подчерта, че в тази връзка още при пристигане на място задължително се предприемат действия по обезопасяване.

    От противопожарната служба в Хасково съобщиха, че тази година са съдействали при 52 катастрофи в областта, а миналата година при 68 произшествия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини