От х:

Днес в x:

98 първокласници минаха под арка с балони в СУ „Васил Левски“

    780 ученици бяха посрещнати тържествено в двора на СУ „Васил Левски“ в Хасково днес. Първокласниците са 98, разпределени в четири паралелки.

    Празникът започна с тържествено посрещане знамето на училището. Националният флаг на България бе издигнат от държавния шампион по джудо Емо Христов. Музикален поздрав към ученици, учители и гости отправиха хористи от „Орфей“ с диригент Елена Цветкова. Имаше поздрав за присъстващите от ученици от първи клас.

    Тържествен водосвет по случай новата учебна година отслужи отец Никола.

    Приветствено слово произнесе директорът на СУ „Васил Левски“ Милена Михайлова.

    „Първият учебен ден е специален празник за всеки един от нас, защото е символ на стремежа на българина към духовност, наука и просвещение. За поредна година СУ „Васил Левски“ отваря врати, за да посрещне своите възпитаници. Безспорно най-развълнувани сред нас са тези, които за първи път ще прекрачат училищния праг – първокласниците и осмокласниците. Скъпи ученици, вярвайте в себе си, защото вярата е сила. Мечтайте, защото мечтата е вдъхновение. Трупайте знания, защото знанието е съкровище, което ще ви следва по пътя. Желая ви от сърце здрава, успешна, ползотворна учебна 2022/2023 година“, каза Милена Михайлова. Тя пожела здраве и сили на колегите си, за да раздават опит и пример на учениците.

    Бяха изпратени поздравителни адреси от служебния министър на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов, кмета на община Хасково Станислав Дечев, ректора на Стопанска академия в Свищов проф. д-р Марияна Божинова, началника на Военно окръжие в Хасково Петър Петков.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Н.
      Н. Петрова
      1 -3
      08:51, 16 сеп 2022
      Дияна Атанасова - добър, стойностен и достоен учител и човек! Поздравления!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини