От х:

Днес в x:

15-годишен сириец от центъра в Харманли е един от задържаните за катастрофата в Бургас

Изображение 1 от 3

    Дете е един от задържаните за зверската катастрофа, при която тази сутрин загинаха двама полицаи в Бургас, връхлетени от автобус, пълен с бежанци. Сред арестуваните преди обед във връзка с инцидента е 15-годишният сириец Омар Мухамад, който е пребивавал в Регистрационно приемателния център в Харманли, съобщи на председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева.

    Момчето е излязло от Бежанския център, която е от отворен тип с вечерен час до 22 часа, на 23 август. В лагера в Харманли то е било с двамата си братя, които вече са напуснали преди време. Родителите им са в Турция и предстояло семейството да се събере. Омар е пребивавал с хуманитарен статут у нас. Сега ще бъде образувана процедура по отнемане на статута му.

    Липсата на 15-годишния от Центъра била засечена след вечерната проверка в деня, в който той излязъл и не се върнал повече, потвърдиха за Haskovo.net  от ДАБ.
     
    Омар е задържан в Първомай. В късния следобед беше изведен от полицейското управление там и ескортиран към Бургас. Според информацията до момента именно той е шофьорът, карал автобуса с 47 мигранти, сред които и деца, помел патрулката с двамата полицаи призори.
     
    Още двама души липсват от Бежанския център в Харманли. 
     
    Общо петима души са задържани до момента за инцидента в Бургас.
     
    По данни на МВР сред тях е и собственикът на автобуса, който го е предал на сирийците. Двама са били организаторите на пътуването на нелегални, други двама са ги подпомагали. До момента е съобщено, че автобусът е бил на Хасковска фирма, продаден на друга в Кърджали. По непотвърдена информация той е бил езнесен за продажба в автокъща в Харманли. Властите съобщиха, че автобусът е бил бракуван, той се е движел с крадени номера.
     
    Днес, около обяд, вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред медиите, че е задържан собственикът на автобуса.
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Лу
      Лудият Макс
      34 0
      19:02, 25 авг 2022
      Държавата ни е страната на абсурдите. Циганският лагер в Харманли е развъдник и депо за терористи и азиатски бандити.
      Как бракувания автобус с крадени номера ще иде близко до границата в Бургаски окръг и ще натовари мигрантите и няма никой да го спре??? Нали полицията е нов стоп на пътя и снима и лови пияни и дрогирани. Този автобус да не би да е хвъркал до инцидента?
    • 2
      И
      И
      5 -20
      20:27, 25 авг 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Не
      Непукиста
      7 -7
      22:50, 25 авг 2022
      Някак си много организирано и нагласено!
      И 15 годишен пикльо да го нагласи и да кара бус.
    • 4
      11
      111Ф
      12 -1
      05:55, 26 авг 2022
      За тези Европейските ценности за свобода,равенство спазване на някакви правила не важат,и не ги интересуват,но ние ги прибрахме в домовете си,и сега както много европейски държави ще им сърбаме попарата това е само началото.В техния свят важат съвсем други правила на живот тези никога няма да слезът от камилите си,както европееца от коня,те ще си останат диваци,но явно някои си е повярвал прекалено много,че ще може да ги култивира
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини