От х:

Днес в x:

Алеите, осветлението и спортните площадки в парка над ДНА вече са оформени

    Така дългоочаквания централен парк на Хасково, който се изгражда на терена на бившите казарми над ДНА, е напреднал солидно. От общинската администрация потвърдиха, че строителните дейности се извършват по план.

    Вече са оформени алеите в парка, монтирани са и осветителните тела. Изградени са основните части на спортните съоръжения-игрища: баскетболно, волейболно и футболно, за бадминтон, място за тенис на маса. Остават довършителни дейности по цялостната им визия. Постъпите към парка също са направени. Оформена е и помощната улица.

    Парцелът, на който дълги години имаше руини от бившите казарми и бившето поделение зад ДНА, който сега се превръща в красива зона за отдих и гира, бе предоставен безвъзмездно на общината от Министерството на отбраната през август 2016 година.

    След като теренът от около 50 декара беше разчистен, през пролетта на 2021 година започна и същинската му промяна. Изпълнителят е ДЗЗД „Еко Мар Груп“, с членове на обединението хасковското акционерно дружество „Еко традекс груп“, софийското ООД „Вамос“ и „Маридел 2012“ ЕООД, със седалище Етрополе.

    Проектът струва близо 5 млн.лева. От тях 3,9 млн.лв. лева община Хасково получи от държавната хазна, останалата сума е местно финансиране.

    Централно място в парка е за паметника на легендарния 10-ти Родопски полк. Оръдията, който са около него ще бъдат реставрирани и позициониране отново на местата си. При цялостното завършва ще бъде пусната в действие и чешмата до паметника, посочиха от общинската администрация.

    През октомври и ноември ще бъде направено и залесяването, тъй като за подбраните дървесни видове, това е подходящия период.

    С голямо нетърпения от децата на града се очаква новата площадка за каране на тротинетки и скейтове, по която вече има поставена специална настилка.

    Езеро и кътове за отдих, фитнес на открито, ще има още в парка.

    Предвидени са и места за паркиране.

    На територията на парка няма да има търговски обекти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      На
      Наблюдател
      38 -24
      19:21, 18 авг 2022
      Това е най-тъпия проект правен някога в тази община.
      Най-напред да не прави разходи Тенчо Лилянов и да хвърля камъните от сградите ги направиха на бруствери- хълмчета. Да спирали шума. Ха ха ха. Ха затревете ги тези купчини и ги косете после. Паркинг няма. Алеите тесни- двама души с куче не могът да се разминат. И има пет алеи.Сложиха един декоративни лампи по 50 лв. Вече 6 месеце не моъгат да изравнят и затревят.Едно дърво няма пасадено. Ще стане кучешки сера-ник и ромски еб----к
    • 2
      И
      И
      27 -14
      21:49, 18 авг 2022
      Точно написано по нагоре ,мизерен и безмислен парк и кой го е учаквал ,преди беше по добре ,сега е камъни само .Мизерен кмет .
    • 3
      И
      И
      24 -9
      21:51, 18 авг 2022
      На картинките се вижда ,че за месеци нищо не е направено ,но дано се довърши ,че след изборите ,пак ще стане джунгла ,защото гербаджията ,няма да е на власт .
    • 4
      И
      И
      7 -2
      13:13, 19 авг 2022
      Мизерен парк ,нищо не е свършено ,как от едно поле ,толко време нищо ,мизерен кмет .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини